Ankarat avotunturit -hiihtovaelluskausi on juuri saatu pakettiin, kun Grönlanti 2022 -retkikunta on päässyt onnellisesti takaisin kotiin. Täällä kotimaassa kevät on myös jo pitkällä ja packraft-sesonki on starttaamassa (ja osalla jo startannutkin).

Meillä tämän melontakauden aloitus on kesäkuun alussa, mutta kursseja, retkiä ja vaelluksia järjestetään pitkin kesää ja alkusyksyä useisiin kohteisiin. Kurssien ja vaellusten taitovaatimukset on ilmoitettu kurssikuvauksissa ja kannattaa lukea myös tarkemmat kuvaukset ja ohjelmat packraft-sivultamme. Kaikille löytyy jotain! Ja muistathan, jos sinulta puuttuu packraft, se ei ole mikään este osallistumiselle – voit vuokrata meiltä varusteet! Kurssilaisille varusteet vuokrataan erikoishintaan, mutta saat meiltä myös omille seikkailuillesi välineet vuokralle.

koskimelonta, melontakurssi, packraft

Koskipelastus- ja turvallisuuskurssi, RESCUE 3 WRT-REC

Paikka: Pernoonkosket, Kymijoki, Kotka
Aika: 4.-5.6.2022
Hinta: 299 eur/hlö

Tätä kurssia kaipaa silloin, kun asiat eivät mene joella suunnitellusti. Siksi se kannattaakin käydä nyt, eikä sitten! Kurssilla käydään teoriaa koskipelastukseen ja -turvallisuuteen liittyen, mutta suurin osa ajasta vietetään joessa tekniikoita treenaten. WRT-kurssi ei ole pelkästään packraft-melojille vaan se on tarkoitettu kaikille koskimelojille välineestä riippumatta.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Lapin Koskikoulun kanssa ja kouluttajana toimii koskiturvallisuusekspertti Mark Hirst. Voit lukea Markin haastattelun blogistamme. Kurssi on Rescue3-järjestön ohjelman mukainen ja kurssilaiset saavat sen läpäistyään kansainvälisesti tunnustetun todistuksen. Lisätietoa kurssisivulta!

ILMOITTAUDU MUKAAN!

koskipelastus, turvallisuus, melonta, kurssi

Packraft-kurssit

Ohjelmistossa on tänä vuonna sekä koskimelonnan perus- että jatkokursseja. Kaikilla kursseilla ohjaajana toimii yli 10 vuotta packraft-melontaa harrastanut koskimelontaopas Jaakko ”Korpi-Jaakko” Heikka. Kursseja hän on myös vetänyt jo useita vuosia, olisikohan ensimmäiset olleet vuonna 2013.

Kaikki kurssit löydät täältä! Valitse itsellesi paras ajankohta ja lähde mukaan!

Packraft-koskimelonnan perusteet

Paikka: Ahvionkoski, Kymijoki, Kouvola
Aika: perjantai 3.6. (varasijoja), perjantai 17.6., perjantaina 9.7., sunnuntai 31.7. ja lauantai 13.8.
Taitatasovaatimus: Meloja 1 TAI vastaava osaaminen
Hinta: 89 eur/hlö

Packraft-koskimelonnan ABC: kurssilla käydään läpi mm. melojan koskimelontavarustus, virran lukemista ja turvallisen laskureitin valintaa sekä treenataan perusmelontatekniikkaa koskessa. Kurssilaiset pääsevät harjoittelemaan myös self-rescueta. Päivän aluksi käydään lyhyesti teoriaa, mutta suurin osa ajasta vietetään lautassa.

Packraft-koskimelonnan jatkokurssi

Paikka: Pernoonkosket, Kymijoki, Kouvola
Aika: maanantai 11.7. ja sunnuntai 14.8.
Taitotasovaatimus: Meloja 2, packraft-koskimelonnan perusteet TAI vastaava osaaminen
Hinta: 89 eur/hlö

Kun perusteet on jo hallussa, voi osaamistaan syventää jatkokurssilla. Tällä kurssilla hiotaan erilaisia melontatekniikoita koskessa, kuten akanvirtakäännöksiä ja harjoitellaan kaverin auttamista. Päivä aloitetaan lyhyellä kertauksella, mutta nopeasti siirrytään suurempiin kuohuihin!

ILMOITTAUDU MUKAAN!

Packraft-retket ja -vaellukset

Retkiä ja vaelluksia löytyy niin kokeneemmille kuin vasta-alkajille ja niin lähellä kuin kaukana. Tämän packraft-kauden helmi on Kaitum-joen vaellus, ja jos sinua kiinnostaisi kokeilla packraftia, niin Kymijoen päiväretki on siihen erinomainen mahdollisuus. Lukaise alta lisää!

Kaikki retket ja vaellukset löydät täältä! Valitse itsellesi paras ajankohta ja lähde mukaan!

Packraft-päiväretki KymijoellA

Paikka: Kultaankoski, Kymijoki, Kouvola
Aika: lauantai 30.7.
Taitotasovaatimus: ei edellytä aiempaa melontakokemusta
Hinta: 69 eur/hlö (+ tarvittaessa lautta ja varusteet 30eur)

Leppoisa päiväretki, jossa yhdistyy vaellus sekä melonta. Tällä retkellä et tarvitse aiempaa melontakokemusta vaan perusasiat käydään läpi melontaosion aluksi ja kosket käydään tarkastamassa rannalta, jolloin voit päättää haluatko mennä maitse ohi vai laskea kosken. Natura-alueen ja yllättävän erämaisen joen ansiosta voisi kuvitella, että on kauempanakin sivistyksestä! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Packraft-vaellus: Kaitum

Paikka: Kaitum-joki, Ruotsi
Aika: 25.8.-3.9.2022 (maastopäivät 26.8.-2.9.2022)
Taitotasovaatimus: Meloja 2, packraft-koskimelonnan perusteet TAI vastaava osaaminen
Hinta: 1200 eur/hlö (+ tarvittaessa lautta ja varusteet 90 eur)

Eeppinen kahdeksan päiväinen packraft-vaellus yhdelle Ruotsin upeimmista erämaajoista. Horisontissa siintävät suurtunturit ja joella nautimme eritasoisista vauhdikkaista koskista. Vaativammat kosket voi halutessaan ohittaa maitse. Vaellus on fyysisesti vaativa, mutta aikataulu on rento. Kaitum-joella on myös erinomaiset kalastusmahdollisuudet. Reissu toteutetaan yhteistyössä Molnin Roope Roineen kanssa. Kahden kokeneen oppaan ansiosta vaativa vaellus voidaan toteuttaa turvallisesti ja joustavasti. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Nuorttijoen packraft-vaellus

Paikka: Nuorttijoki, Urho Kekkosen kansallispuisto, Savukoski
Aika: 10.-13.9.2022
Taitotasovaatimus: Meloja 1 TAI vastaava osaaminen
Hinta: 495 eur/hlö (+ tarvittaessa lautta ja varusteet 80 eur)

Helppo, mutta vauhdikas erämaajoki kuljettaa meitä jylhissä kanjonimaisemissa. Matkalla nautitaan erämaasaunan pehmeistä löylyistä ja kultaisesta Lapin ruskasta. Vaellus toteutetaan yhteistyössä Outdoor Artisansin kanssa ja oppaana toimii melontaohjaaja Antti Siltala. Antti tuntee Nuortin kuin omat taskunsa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Ruunaan ruskamelonta

Paikka: Ruunaan retkeilyalue, Lieksa
Aika: 17.-18.9.2022
Taitotasovaatimus: Meloja 1 TAI vastaava osaaminen
Hinta: 179 eur/hlö (+ tarvittaessa lautta ja varusteet 40 eur)

Lähes syksyn klassikoksi muodostunut ruskamelonta Ruunaan erämaisessa ympäristössä ruskan maalaamassa maisemassa. Luvassa on vauhdikkaita koskia ja rentoa melontaa. Kosket tarkastetaan maista ja jokainen voi päättää haluaako laskea kosken vai ohittaa sen maitse. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

PACKRAFT-VUOKRAUS

Korpi-Jaakon (Pohjoisemmas Oy) packraft-vuokraus jatkuu jo seitsemättä vuotta. Lauttoja vuokrataan silloin, kun ne eivät ole käytössä omissa ohjelmissa. Vuokralaivueeseen kuuluu:
– MRS Microraft, koko S, 1kpl
– MRS Microraft, koko L, 2kpl
– MRS Nomad S1 D, 2kpl
– MRS Alligator 2S, 2kpl

Lautat sijaitsevat Taipalsaarella (Lappeenrannan kupeessa), mutta toimitamme Matkahuollolla ympäri Suomen.

Tutustu vuokralaivueeseen ja hinnastoon packraft-vuokrauksen sivuilla!

packraft, reppulautta, ilmatäytteinen kajakki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *