Ankarat avotunturit -koulutusohjelmaa pyörittää joukko kokeneita oppaita ja omien erikoisalojensa asiantuntijoita. Jos sinulla on kysyttävää kursseihin, vaelluksiin tai retkikuntiin liittyen olethan ensisijaisesti yhteydessä yleiseen sähköpostiimme: info (at) avotunturit.fi.

Oppaat

Jaakko "Korpi-Jaakko" Heikka

Jaakko ”Korpi-Jaakko” Heikka

yrittäjä, erä- ja luonto-opas

Korpi-Jaakko on intohimoinen ulkoilmaihminen, jonka sydäntä lähimpänä ovat vaativat talvivaellukset ja luontoyhteyden kehittäminen. Jaakko on johtanut ja opastanut retkikuntia Pohjoismaissa, Islannissa ja Grönlannissa. 2016 Jaakko opasti ensimmäisen kaupallisen suomalaisen Grönlannin ylityksen. Lisätietoja Korpi-Jaakon sivuilta (englanniksi).

Thomas Wikström

Thomas Wikström

monen alan erikoismies sekä erä- ja luonto-opas

Thomas on Ankarat avotunturit -tiimin jäätikkö- ja lumiturvallisuusspesialisti, joka viihtyy yhtälailla lumella ahkio perässä kuin jyrkällä rando-sukset jalassa sekä köydenpäässä kallioilla ja jäällä. Thomas on tehnyt mm. kuukauden kestävän retkikunnan Patagonian pohjoisjäätikölle ja retkeillyt Huippuvuorilla sekä eripuolilla Pohjois-Skandinaviaa.

Nina Teirasvuo

Nina Teirasvuo

monen alan asiantuntija, ja erä- ja luonto-opas

Vaikka Nina viettääkin pääosan työajastaan toimistossa, vetää veri ulos aina mahdollisuuden tullen. Nina on työskennellyt aiemmin mm. koiravaljakko-oppaana Pohjois-Suomessa ja hiihtänyt Islannissa, Huippuvuorilla ja Grönlannin yli. Nina on ensimmäinen ja (toistaiseksi) ainoa suomalaisnainen, joka on hiihtänyt Grönlannin jäätikön yli kahdesti.

Kari ”Vaiska” Vainio

sissikouluttaja (evp), emeritus talvivaellusguru

Vaiska on suomalaisen arktisen retkeilyn ”grand old man” ja Ankarat avotunturit -koulutusohjelman isä. Vuosikymmenten aikana Vaiska on johtanut ja opastanut retkikuntia Pohjoismaissa, Huippuvuorilla, Grönlannissa, Alaskassa, arktisessa Kanadassa ja monessa muussa maailman kolkassa. Vaiska lopetti aktiivisen opastamisen keväällä 2019, mutta jatkaa Ankarien avotuntureiden taustatukena.