• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Nuorttijoki on upea kanjonimaisemassa virtaava erämaajoki.

Vaellus alkaa sen latvoilta, Ylä-Nuorttijoelta, josta seuraamme virtaa alas itärajalla asti ennen kuin patikoimme takaisin ihmisten ilmoille.

Aika: lauantai-tiistai 4.-7.9.2021

Paikka: Nuorttijoki, Uhro Kekkosen kansallispuisto, Savukoski

Hinta: 495 eur/hlö (sis. ALV 10%) + tarvittaessa lauttavuokra 70 eur (sis ALV 24%)

Ryhmäkoko: 4-10 hlö

Vaellus toteutetaan yhteistyössä Outdoor Artisansin kanssa. Kahden kokeneen oppaan ansiosta voimme ottaa mukaan hieman tavallista suuremman ryhmän.

Retkelle osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa. Kysy, jos et ole varma!

Hinta sisältää opastuksen ja tarvittaessa lainaksi melontaliivit ja kypärän. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan 70 eur (sis ALV).

Tarvitset tavallisen retkeilyvarustuksen: maastoon sopivat jalkineet (melontaan esim. melontatossut tai lenkkarit), sään mukaisen vaatetuksen, varavaatteet, rinkan ja majoitteen maastoyöpymiseen sekä vaelluseväät. Kastumiselle herkät varusteet ja varavaatteet tulee pakata rinkkaan vesitiiviisti.

Ilmoittautumiset viimeistään 21 vrk ennen retken alkua.

Retki alkaa lauantai aamuna. Voit saapua joko aloituspaikalle tai hypätä kyytiin Pyhätunturista (jonne yhteydet Rovaniemeltä) tai Kemijärveltä (jonne pääsee kätevästi yöjunalla!)

Ensimmäisenä päivänä melomme kapeaa ja meanderoivaa Ylä-Nuorrijokea. Aikanaan Ylä-Nuorttijoki yhdistyy Sotajokeen ja muodostaa Nuorttijoen Toisena ja kolmantena päivänä melomme Nuorttijoen mahtavissa kanjonimaisemissa helppojen koskien läpi. Neljäntenä päivänä patikoimme seitsemisen kilometriä pääosin kansallispuiston metsämaisemissa takaisin tien varteen.

Retki päättyy tiistaina iltapäivällä. Yhteisen päätöspäivällinen (omakustanteinen) jälkeen on kotimatkan aika.

Saat meiltä tarvittaessa kyydin Pyhätunturiin (josta pääsee edelleen Rovaniemelle) tai Kemijärvelle (josta pääset yöjunalla etelään)

Lähde matkaan!