• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 3/5

Ruunaan kosket tarjoavat kuohuja ja pärskeitä, mutta vakaalla packraftilla nekin on helppo laskea pystyssä

Syksyn ruska näkyy parhaiten juurikin vesiltä. Erämaisessa luonnossa on myös mukava patikoida lautta rinkassa.

Aika: lauantai-sunnuntai 11.-12.9.2021

Paikka: Ruunaan retkeilyalue, Lieksa

Hinta: 169 eur/hlö (sis. ALV 10%) + tarvittaessa lauttavuokra 40 euroa (sis ALV 24%)

Ryhmäkoko: 4-6 hlö.

Retkelle osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa.

Hinta sisältää opastuksen ja tarvittaessa lainaksi melontaliivit ja kypärän. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan 40 eur (sis ALV).

Tarvitset tavallisen retkeilyvarustuksen: maastoon sopivat jalkineet (melontaan esim. melontatossut tai lenkkarit), sään mukaisen vaatetuksen, varavaatteet, rinkan ja majoitteen maastoyöpymiseen sekä eväät. Kastumiselle herkät varusteet ja varavaatteet tulee pakata rinkkaan vesitiiviisti. Tarvittaessa saat lainaksi vesitiiviin pikkurinkan

Ilmoittautumiset viimeistään 21 vrk ennen retken alkua.

Retki alkaa lauantaiaamuna Haapavitjantien pysäköintialueelta. (Yön voi viettää esim. läheisillä leiripaikoilla tai omakustanteisesti Ruunaan retkeilykeskuksessa.) Aluksi jaamme varusteet ja käymme läpi retken kulun, jonka jälkeen kävelemme helppoa tiepohjaa Paasikoskelle.

Lauantai on melontapäivä! Melonta alkaa Paasikoskelta, jossa harjoittelemme lastatulla lautalla melomista. Kun melonta alkaa sujua, jatkuu matka alavirtaan Haapavitjan koskeen. Koskea seuraa leppoisa melonta Neitijärven halki. Legendaariseen Neitikoskeen tutustutaan ensin maista käsin. Kosken voi laskea tai ohittaa maitse. Neitikoskelta matka jatkuu Kattilajärven ja -kosken kautta Murrookoskelle, johon tutustutaan jälleen ennakolta. Kosken voi laskea tai ohittaa maitse. Murrooskosken jälkeen seuraa leppoisa Siikakoski, jonka varrelle lopetamme melonnan ja perustamme leirin.

Sunnuntaina matka jatkuu jalan pieniä polkuja ja pitkoksia pitkin hienojen suomaisemien ja pikkulampien kautta takaisin Neitijärven rannalle. Siellä täytämme jälleen packraft-lautat ja melomme järven yli. Maihin nousumme Neitijärven pohjoisrannalla lähellä aloituspaikkaamme, jonne matka myös päättyy. Päätöskahvit (omakustanteinen) voidaan nauttia Ruunaan retkeilykeskuksella tulevia seikkailuja suunnitellen!

Lähde matkaan!