Kesällä 2021 Ankarat avotunturit -keskittyy packraft-ohjelmiin.

Packraft on 3-5kg painava repussa kulkeva koskikelpoinen ilmatäytteinen kumikajakki. Vaikka packraft-lautta muistuttaakin lasten allasleluja, on sen kestävyys ja suorituskyky aivan eri tasolla. Järki on syytä pitää mukana, mutta lautta kestää kyllä vieheiden koukkuja, koskissa melomista ja satunnaisia kiviosumia. Leveiden ponttoonien ansiosta lautta on myös vakaa ja helppo meloa ja sen kyydissä kulkee vaikka viikon retkeilyvarustuskin.

Pakattuna packraft vie tilaa suunnilleen saman verran kuin kolmen hengen vaellusteltta eli mahtuu hyvin rinkkaan tai kulkee vaikka polkupyörän tarakalla. Lautan täyttäminen tapahtuu kätevällä täyttöpussilla ja puhaltamalla muutamassa minuutissa. Näiden ominaisuuksien vuoksi packraft on helppo kuljettaa mukana ja sillä pääset melomaan vaikkapa erämaajoille, kalaan tunturijärville tai ihan vaan rentoutumaan mökkirantaan.

Ankarat avotunturit (Pohjoisemmas Oy) sekä vuokraa packraft-lauttoja että järjestää erilaisia packraft-retkiä, -kursseja ja -vaelluksia. Lue lisää alta!

Vuokraa

Packraft-lautta

Saatavilla useita eri malleja. Toimituksen ympäri Suomen. Mela ja melontaliivit sisältyvät aina paketin hintaan.