• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Packraftilla on helppo laskea koskia, mutta parhaiten homma sujuu, kun tietää mitä tekee. Tällä kurssilla opit perusteet koskien laskemisesta turvallisesti packraft-lautalla.

Koskimelonnan perusteet kurssi järjestetään kesällä 2024 neljästi: lauantaina 1.6.,  lauantaina 15.6. sunnunaina 16.6. ja lauantaina 3.8. Katso muut kurssiajankohdat packraft-pääsivulta.

Paikka: Ahvionkoski, Kymijoki, Kouvola
Hinta: 89 eur/hlö (sis. ALV 10%)
Ryhmäkoko: 4-6 hlö

Kurssilla käsitellään mm.

  • packraft-melojan koskimelontavarustus
  • kosken rakenne, virran lukeminen ja turvallisen laskureitin suunnittelu
  • erilaiset perusmelontatekniikat koskessa (erityisesti lossaaminen)
  • turvallisuusnäkökohdat (erityisesti self-rescue)

Ohjaajana kurssilla toimii yli 10 vuotta packraft-melontaa harrastanut koskimelontaopas (Suomen Soutu- ja melontaliitto ry) Jaakko “Korpi-Jaakko” Heikka.

Kurssille osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa. Kysy, jos et ole varma!

Hinta sisältää opastuksen sekä melontaliivit ja kypärän lainaksi. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan 39 euroa (sis ALV).

Tarvitset kurssille: säänmukaiset melontavaatteet, jotka saavat kastua (kuiva- tai märkäpuku on paras valinta), melontatossut tai lenkkarit, pyyhe ja kuivat vaatteet sekä lounas, välipaloja ja juotavaa sekä muistiinpanovälineet.

Ilmoittautumiset viimeistään 7 vrk ennen kurssin alkua.

Kokoonnumme Kuovinkallion laavulle klo 10:00, jossa aloitamme kurssin lyhyellä teoriaosuudella. Teorian jälkeen siirrymme lauttoihin. Päivän alkupuoli melotaan rauhallisesti virtaavassa vedessä. Sen jälkeen pidetään lounastauko laavulla ennen kuin suuntaamme käytännön harjoitteluun Ahvionkosken Martinkoskeen (luokka 1-2). Päivän päätteeksi patikoimme Martinkoskelta n. 1,5 km takaisin laavulle. Kurssi päättyy klo 17:00 mennessä.

Lähde matkaan!