• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

LIEKSANJOKI TARJOAA RUUNAAN koskIEN LISÄKSI MYÖS RAUHALLISTA ERÄMAATA. PACKRAFTILLA KAIKEN VOI YHDISTÄÄ SAMAAN RETKEEN!

Uudistunut Ruunaan packraft-retki on lyhyt irtiotto arkeen kauniissa Pohjois-Karjalan maisemassa. Retkeen sisältyy niin leppoisasti virtaavaa erämaajokea kuin koskien pärkeitä ja pauhuakin.

Aika: kesäkuu-syyskuu (Tilauksesta!)
Paikka: Lieksanjoki ja Ruunaan retkeilyalue, Lieksa
Hinta: 299 eur/hlö (sis. ALV 10%)
Ryhmäkoko: 4-6 hlö

Retkelle osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 1 kajakilla tai vastaava osaaminen) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa. Retkellä melotaan noin 15 kilometriä päivässä.

Hinta sisältää opastuksen ja paluukuljetuksen sekä melontaliivit ja kypärän lainaksi. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan 69 euroa (sis. ALV 24%). Myös kuivapukuja on saatavissa vuokralle. (Hyödyllinen kylmän veden aikaan alkukesästä ja syksyllä.)

Tarvitset melonta- ja retkeilyvarustuksen: melontaan esim. melontatossut tai lenkkarit, sään mukaisen vaatetuksen, varavaatteet, kassin/rinkan, majoitteen ja ruokailuvälineet maastoyöpymiseen sekä eväät. Kastumiselle herkät varusteet ja varavaatteet tulee pakata vesitiiviisti. Tarvittaessa saat lainaksi vesitiiviin pikkurinkan (60L). Kuiva- tai märkäpuku tekee melonnasta koskissa huolettomampaa, mutta ei ole välttämätön. Osallistujat saavat ohjeellisen varustelistan ennen retkeä.

Ilmoittautumiset viimeistään 21 vrk ennen retken alkua.

Ruunaan packraft-retken ohjelma uudistuu vuodelle 2023! Enemmän melontaa ja uusia, vähemmän vierailtuja koskia ja kulmia.

Retki alkaa aamulla Haapavitjantien pysäköintialueelta. Edeltävän yön voi viettää esim. läheisillä leiripaikoilla tai omakustanteisesti Ruunaan retkeilykeskuksessa. Aluksi jaamme varusteet ja käymme läpi retken kulun, jonka jälkeen kävelemme helppoa tiepohjaa Paasikoskelle.

Melonta alkaa Paasikoskelta, jossa harjoittelemme lastatulla lautalla melomista. Kun melonta alkaa sujua, jatkuu matka alavirtaan Haapavitja-koskeen. Koskea seuraa leppoisa melonta Neitijärven halki. Legendaariseen Neitikoskeen tutustutaan ensin maista käsin. Kosken voi laskea tai ohittaa maitse. Neitikoskelta matka jatkuu Kattilajärven ja -kosken kautta Murrookoskelle, johon tutustutaan jälleen ennakolta. Kosken voi laskea tai ohittaa maitse. Murrooskosken jälkeen seuraa leppoisa Siikakoski, jonka varrelle lopetamme melonnan ja perustamme leirin jollekin alueen nuotiopaikoista. Melontaa kertyy noin 15 kilometriä. Jos melontahaluja jää, voi Siikakosken laskea illan aikana uudelleenkin.

Toisena päivänä matka jatkuu alavirtaan Naarajoen puolelle Lieksajoen vähemmän tunnetuille osuuksille. Päivä koostuu pääasiassa rauhallisesta järvimelonnasta, mutta mukaan mahtuu joitain helppoja koskiakin. Päivän aikana pidetään ruokatauko tulipaikalla ja toiseksi yöksi leiriydymme Naarakoskelle. Melontaa kertyy noin 15 kilometriä. Jos melontahaluja jää, voi Naarakosken laskea illan aikana uudelleenkin.

Retken viimeisenä päivänä laskemme Naarajoen vauhdikkaimmat ja hauskimmat kosket ja päätämme melonnan freestyle-melojienkin suosimalle Saarikoskelle noin viiden kilometrin melonnan jälkeen. Saarikoskella pakkaamme melontakaluston ja siirrymme autokuljetuksella takaisin lähtöpaikalle. Päätöskahvit (omakustanteinen) voidaan nauttia Ruunaan retkeilykeskuksella tulevia seikkailuja suunnitellen. Retki päättyy alkuiltapäivästä.

Lähde matkaan!