• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 2 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 3/5

Kun perusteet koskien melomisesta packraft-lautalla ovat hallussa, on hyvä syventää osaamistaan jatkokurssilla tai melomalla kokeneempien seurassa.

Kesällä 2024 järjestetään kaksi jatkokurssia: sunnuntaina 2.6. ja sunnuntaina 4.8.
Paikka: Pernoonkosket, Kymijoki, Kotka
Hinta: 89 eur/hlö (sis. ALV 10%)
Ryhmäkoko: 4-6 hlö

Kurssilla käsitellään mm.

  • packraft-melojan koskimelontavarustus
  • kosken rakenne, virran lukeminen ja turvallisen laskureitin suunnittelu
  • erilaiset melontateniikat koskessa (erityisesti akanvirtakäännökset)
  • turvallisuusnäkökohdat (erityisesti kaverin auttaminen)

Oppaana kurssilla toimii yli 10 vuotta packraft-melontaa harrastanut koskimelontaopas (Suomen Soutu- ja melontaliitto ry) Jaakko “Korpi-Jaakko” Heikka.

Kurssille osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 2 kajakilla tai vastaava osaaminen, esim. aiemmin käyty Packraft koskimelonnan perusteet) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa. Kysy, jos et ole varma!

Hinta sisältää opastuksen sekä melontaliivit ja kypärän lainaksi. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan 39 euroa (sis ALV).

Tarvitset kurssille: säänmukainen melontavaatetus (kylmällä kuiva- tai märkäpuku on oikea valinta), melontatossut tai lenkkarit, pyyhe ja kuivat vaatteet sekä lounas, välipaloja ja juotavaa sekä muistiinpanovälineet. Varaa mukaasi eväät ja vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna!

Ilmoittautumiset viimeistään 7 vrk ennen kurssin alkua.

Kokoonnumme Pernoonkoskien parkkipaikalla klo 10:00, jossa aloitamme kurssin lyhyellä teoriaosuudella. Teorian jälkeen siirrymme lauttoihin. Aluksi kertaamme perusteet rauhallisemmin virtaavassa vedessä, jonka jälkeen siirrymme suurempiin kuohuihin.

Puolivälissä päivää pidämme lounastauon parkkipaikalla. Iltapäivällä jatkamme harjoittelua isommissa koskissa. Kurssilla on ”uimatakuu” eli kaikki pääsevät koskeen uimaan. 😉 Kurssi päättyy klo 17:00 mennessä.

Lähde matkaan!