• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Nuorttijoki on upea kanjonimaisemassa virtaava erämaajoki.

Vaellus alkaa Nuorttijoen latvoilta, Ylä-Nuorttijoelta, josta seuraamme virtaa alas itärajalla asti ennen kuin patikoimme takaisin ihmisten ilmoille. Syksyn kultainen ruska kruunaa vaelluksen!

Aika: 14.-17.9.2023
Paikka: Nuorttijoki, Urho Kekkosen kansallispuisto, Savukoski
Hinta: 495 euroa

Ryhmäkoko: 4-6 hlö

Vaellus toteutetaan yhteistyössä Outdoor Artisansin kanssa. Oppaana retkellä toimii pitkän linjan erä- ja luonto-opas sekä melontaohjaaja Antti Siltala, jolla on yli 10 vuoden kokemus packraft-melonnasta.

Retkelle osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa. Kysy, jos et ole varma!

Hinta sisältää opastuksen ja paluukuljetuksen sekä tarvittaessa lainaksi melontaliivit ja kypärän. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan. Vuokralle on saatavissa myös kuivapukuja.

Tarvitset tavallisen retkeilyvarustuksen: maastoon sopivat jalkineet (melontaan esim. melontatossut tai lenkkarit), sään mukaisen vaatetuksen, varavaatteet, rinkan ja majoitteen maastoyöpymiseen sekä ruokailuvälineet ja vaelluseväät. Kastumiselle herkät varusteet ja varavaatteet tulee pakata rinkkaan vesitiiviisti. Ennen lähtöä, saat vielä ohjeellisen varustelistan.

Ilmoittautumiset viimeistään 21 vrk ennen retken alkua.

PS. Tälle retkelle voi osallistua packraftin sijaan myös pumpattavalla SUP-laudalla!

Retki alkaa torstaina aamusta. Voit saapua joko aloituspaikalle Tulppion ajoille tai hypätä kyytiin jo Pyhätunturista, jonne on hyvät yhteydet Rovaniemeltä, tai Kemijärveltä, jonne pääsee kätevästi yöjunalla.

Ensimmäisenä päivänä melomme kapeaa ja meanderoivaa Ylä-Nuorttijokea. Aikanaan Ylä-Nuorttijoki yhdistyy Sotajokeen ja muodostaa varsinaisen Nuorttijoen. Toisena ja kolmantena päivänä melomme Nuorttijoen mahtavissa kanjonimaisemissa helppojen koskien läpi. Neljäntenä päivänä nousemme ylös joelta kanjonin reunalla ihastelemaan mahtavia maisemia ja patikoimme seitsemisen kilometriä pääosin kansallispuiston metsämaisemissa takaisin tien varteen, josta paluukyyti noutaa meidät sivistyksen pariin.

Retki päättyy sunnuntaina iltapäivällä sivistyksen etuvartioon Tulppion majoille. Tulppiossa on sauna lämpimänä reissun hikien huuhtomiseen ja yhteisen päätöspäivällisen (omakustanteinen) jälkeen on kotimatkan aika.

Saat meiltä tarvittaessa kyydin Pyhätunturiin, josta pääsee edelleen Rovaniemelle, tai Kemijärvelle, josta pääset yöjunalla etelään.

Lähde matkaan!