• Aiempi kokemus:
    ei edellytetä
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 1/5

Leppoisa päiväretki Kymijoelle, jossa pääset nauttimaan kauniista jokiluonnosta ja saat hyvää tuntumaa packraft-retkeilyyn.

Aika: kesäkuu-syyskuu (Tilauksesta!)
Paikka: Kultaankoski, Kymijoki, Kotka
Hinta: 79 eur/hlö (sis. ALV 10%), tarvittaessa lauttavuokra 39 eur (sis ALV 24%)
Ryhmäkoko: 4-8 hlö  (koronarajoitukset huomioiden)

Ilmoittautumiset viimeistään 7 vrk ennen retken alkua.

Päiväretki ei edellytä aiempaa melontakokemusta. Kohtalainen fyysinen kunto, uimataito ja seikkailumieli riittävät! Hinta sisältää opastuksen ja tarvittaessa lainaksi melontaliivit ja kypärän. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan 39 eur (sis ALV).

Tarvitset tavallisen päiväretkivarustuksen: maastoon sopivat jalkineet, sään mukaisen vaatetuksen, varavaatteet, 40-70 litraisen rinkan  sekä eväät. Kastumiselle herkät varusteet ja varavaatteet kannattaa pakata rinkkaan vesitiiviisti. Tarvittaessa saat lainaksi vesitiiviin pikkurinkan.

Ilmoittautumiset viimeistään 7 vrk ennen retken alkua.

Kokoonnumme Kultaankoskille klo 10:00. Kalustoon tutustumisen jälkeen pakkaamme eväät ja melontavälineet reppuihimme ja patikoimme noin 7 kilometriä ylävirtaan, jonka jälkeen pidämme evästauon rannalla. Patikointi tapahtuu vaihtelevassa maastossa poluilla ja vähän niiden ulkopuolellakin. Matkalle osuu niin hienoja maisemia kuin erämaista vanhaa metsääkin.

Evästauon jälkeen täytämme lautat ja melomme myötävirtaan Ahvionkosken upean Natura-alueen läpi takaisin Kultaankoskille, jossa pakkaamme lautat ja lähdemme kotimatkalle. Melontamatkalle osuvat Ahvionkosket ja Kultaakoski. Kosket tarjoavat vauhtia ja pärskeitä, mutta ovat helppoja laskettavia vakaalla packraft-lautalla. Halutessaan ne voi myös helposti ohittaa maitse. Käymme tutustumassa koskiin ennakolta ja jokainen voi päättää paikan päällä haluaako laskea kosket vai ohittaa ne maitse. Muutoin joki on mukavan rauhallinen ja yllättävämn erämainen.

Takaisin aloituspaikalle palaamme klo 17:00 mennessä.

Lähde matkaan!