• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

KOE KOILLIS-LAPIN HELMI, VÄTSÄRIN ERÄMAA ja ROUTASENKURU.

Tämä vaellus on sinulle, joka etsit haasteita sekä uniikkeja elämyksiä ja kokemuksia. Melomme Koillis-Lapissa sijaitsevan syrjäisen Vätsärin erämaan halki sekä Uutuanjokea pitkin Norjan koillisosan läpi aina Jäämerelle saakka.

Vaellukselle voi osallistua packraftilla tai SUP-laudalla!

Aika: 24.6.-2.7.2024
Tapaamispaikka: Ivalon eräsoppi
Hinta: 725 euroa

Ryhmäkoko: 4-6 hlö

Vaellus toteutetaan yhteistyössä Outdoor Artisansin kanssa. Oppaana retkellä toimii pitkän linjan erä- ja luonto-opas sekä melontaohjaaja Antti Siltala, jolla on yli 10 vuoden kokemus packraft-melonnasta.

Retkelle osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa. Kysy, jos et ole varma!

Hinta sisältää opastuksen ja logistiikan (kuljetukset lähtö- ja lopetuspaikalta, venekyyti Nellimistä Surnuvuonolle) sekä varusteiden desinfioinnin siirryttäessä Jäämereen laskevaan vesistöön. Mikäli sinulla ei ole omaa SUP- tai packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan. Vuokralle on saatavissa myös kuivapukuja.

Tarvitset tavallisen retkeilyvarustuksen: maastoon sopivat jalkineet (melontaan esim. melontatossut tai lenkkarit), sään mukaisen vaatetuksen, varavaatteet, rinkan ja majoitteen maastoyöpymiseen sekä ruokailuvälineet ja omat ruoat. Kastumiselle herkät varusteet ja varavaatteet tulee pakata rinkkaan vesitiiviisti. Ennen lähtöä, saat vielä ohjeellisen varustelistan.

Ilmoittautumiset viimeistään 21 vrk ennen retken alkua.

Melomme Koillis-Lapissa sijaitsevan syrjäisen Vätsärin erämaan halki sekä Uutuanjokea pitkin Norjan koillisosan läpi aina Jäämerelle saakka. Vätsärin luonto on karua ja paikoitellen maasto on hyvin vaikeakulkuista. Sen ja syrjäisen sijaintinsa vuoksi siellä on ollut vähän kulkijoita ja alueen luonto on säilynyt lähes koskemattomana.

Vätsäri tunnetaan kivikoista, lukuisista vesistöistä, soista, männiköistä ja lähes puuttomista tunturiylängöistä. Sen rosoinen ja jylhä kauneus on henkeäsalpaava. Vaellusreittimme kulkee kristallinkirkkaiden järvien, majesteettisen kurun, vesiputousten ja ylängön halki Norjan puolelle, missä maisema vaihtuu vehreiksi joenpenkoiksi, koskiksi ja vesiputouksiksi, päättyen lopulta Jäämeren rannalle.

Vaellus toteutetaan packraft-lautoilla sekä SUP-laudoilla, jotka toimivat erinomaisesti niin järvien ja lampien mosaiikissa kuin joissakin. Melomme vesistöstä toiseen, kantaen varusteet kannasten yli. Yövymme teltoissa ja valmistamme ruoat retkikeittimellä tai avotulella. Halutessasi voit koettaa onneasi taimenen, raudun tai harjuksen narraamisessa (kysy tarvittavista luvista ym.). Kokeneen oppaan kanssa pääset tutustumaan Suomen todellisen erämaan helmiin hyvin erityisellä tavalla.

Huomioithan, että kuljetukset sisältyvät vaelluksen hintaan! Vaelluksen lähtöpisteenä toimii Ivalon eräsoppi.

Lähde matkaan!