• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 2 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 3/5
  • Tekninen vaativuus: 3/5

kohteena ruotsin lapin erämaajokien helmi: kaitum. patikoi suurtuntureilla, melo koskien pärskeissä ja nauti jylhistä maisemista!

Aika: torstai-lauantai 25.8.-3.9.2022 (maastopäivät 26.8.-2.9.2022)
Paikka: Kaitum-joki, Ruotsi
Hinta: 1200 eur/hlö (sis. ALV 10%)
Ryhmäkoko: 6-8 hlö

Yhteistyössä Moln / Roope Roineen kanssa!

Vaellus toteutetaan yhteistyössä Molnin Roope Roineen kanssa. Kahden kokeneen oppaan ansiosta vaativa vaellus voidaan toteuttaa turvallisesti ja joustavasti.

Vaellus koostuu kahdesta vaelluspäivästä, välipäivästä (esim. jonkin tunturin huiputus, kalastelua tai lepoa) sekä viidestä melontapäivästä. Yhteensä siis kahdeksan maastopäivää sisältäen aloitus- ja lopetuspäivän. Patikointi matkaa kertyy noin 40km ja melontamatkaa 80-90km.

Retkelle osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 2 tai vastaava osaaminen, esim. packraft-koskimelonnan perusteet) sekä hyvää fyysistä kuntoa. Toivomme, että osallistujat ovat meloneet packraftilla I-II luokan koskissa ennen vaellusta. Kysy, jos et ole varma!

Hinta sisältää opastuksen. Melontavälineitä saatavissa vuokralle!

Tarvitset täyden vaellusvarustuksen: maastoon sopivat jalkineet (melontaan esim. melontatossut tai lenkkarit), sään mukaisen vaatetuksen, varavaatteet, rinkan ja majoitteen sekä makuupussin ja -alustan, retkikeittimen, jne. Kaikki varusteet ja varavaatteet tulee pakata rinkkaan vesitiiviisti. Melontaan tarvitset packraft-lautan ja melan sekä koskimelontaan sopivan melontaliivin ja -kypärän. Kuivapuku voi olla hyvä valinta, muttei välttämätön.

Ilmoittautumiset viimeistään 21 vrk ennen vaelluksen alkua.

Vaellamme kaksi päivää Kaitumjauren yläjärvelle Ruotsin Lapin korkeimpien vuorten upeiden maisemien keskellä. Kannamme mukanamme kaikki varusteet ja packraftlautat. Vietämme kaksi yötä Kaitumjaure-järven leirissä, teemme leiristä päivävaelluksen tunturin huipulle nähdäksemme komeat maisemat suurtuntureille. Tämän jälkeen aloitamme 4-5 päivän, 80 km:n erämaa-packraftretken Kaitum-jokea pitkin. Tämä on todellinen erämaaretki! Kaitum-joki on yksi Euroopan viimeisistä luonnonvaraisista joista ja tarjoaa Ruotsin Lapin parhaita kalastusmahdollisuuksia.

Kaitum-joella on suuri määrä I-III luokan koskia, joita voimme laskea. Joella on myös joitakin IV-VI luokan koskia, jotka ohitamme maitse. Toivomme, että osallistujat ovat meloneet packraftilla I-II luokan koskissa ennen retkeä. Päättämme retkemme Kaitumin junaseisakkeelle, josta matkustamme junalla Gällivaareen.

Tälle retkelle pääset kätevästi junalla Tornioon, josta jatkamme Haaparannan kautta Gällivareen ja sieltä bussilla retken aloituspaikkaan. Jos haluat, voit matkustaa retkelle yhdessä oppaan kanssa. Autamme sinua lippujen hankkimisessa.

Aikataulu

Päivä 1. Lähtö illalla 20.28 Helsinki (tai muu paikkakunta). Yöjuna Tornioon.
Päivä 2. Tornio – Haaparanta – Gällivare. Bussi / juna. Saapuminen noin kello 18.30 illalla. Yötä Gällivaressa. Varusteiden läpikäyntiä.
Päivä 3. Linja-autolla Vakkotavare STF Tunturimajalle josta aloitamme vaelluksen. Vaellamme noin 6 – 7h hyvää polkua pitkin, joka on osa Kungsleden reittiä.
Päivä 4. Vaellamme kohti Kaitumjaure järveä. Noin 8-9h osaksi polkuja pitkin ja osaksi paljakka tyyppisessä tunturimaastossa.
Päivä 5. Päiväretki tunturin huipulle. 7 – 8h.
Päivä 6 – 10. Packraft melontaa Kaitumjokea pitkin. Noin 80 – 90km. Koskia ja suvanto-osuuksia. Mahdollisuus kalastaa.
Päivä 10. Lopetamme melontaosuuden Kaitum junaseisakkeelle. Juna Gällivareen. Yötä Gällivaressa (tai kotimatka alkaa).
Päivä 11. Kotimatka.
Päivä 12. Kotona.

Lähde matkaan!