26.5.2022 / Päivä +5(yht. 571,7 km)
sää: ei sen niin väliä
sijainti: koti, Suomi
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Kaikella on aikansa. Niin myös kotiinpaluulla.

Pää pyörällä Joensuun junassa yritän muistella mitä onkaan tapahtunut viimeisen puolentoista vuorokauden aikana. Eilen heräsimme Tasiilaqissa Punaisessa Talossa, jonka ikkunasta näkyivät maijesteettiset Itä-Grönlannin vuoret ja vaitonaisina meressä lipuvat jäävuoret. Aamiaispöydästä hyppäsimme lähes suorilla Kulusukiin vievän helikopterin kyytiin. Lento saarelta toiselle kestää vain kymmenisen minuuttia. Kulusukin kansainvälinen kenttä on vanha jenkkien Dye 4:n viereen perustama kiitorata. Dye 4 tutka-asema tosin on jo aika päiviä sitten purettu.

Lentokentällä tapasimme norjalais-tanskalais-brittiläisen retkikunnan, jotka olivat kolme päivää meitä myöhemmin aloittaneet hiihdon. Jaakolla lento Reykjavikiin kului mukavasti norjalaiskollegoiden kanssa rupatellessa.

Upean reissumme hienoksi huipennukseksi Juho järjesti Reykjavikissa pöydän Grillmarka Thurin -ravintolaan. Käsittämättömän herkullisen ja hauskan islantilaisillallisen jälkeen, olikin enää jäljellä yö lentokenttähotellissa ja lento Suomeen, jossa Nina kuoharin kanssa oli meitä vastassa.

No, kannattiko lähteä? Kyllä, ehdottomasti!! Tällaisia kokemuksia ei saa hiihtämättä, hikoilematta, väsymättä, suoriutumatta, taistelematta… Ja vain viettämällä aikaa jäätiköllä se esittelee monet erilaiset puolensa ja olemuksensa.

Olen ylpeä meistä jokaisesta retkikuntalaisesta! Me pärjäsimme yhdessä porukkana ja itseksemme yksilöinä neljän viikon hiihdosta haasteineen ja iloineen.

Lämmin kiitos myös kaikille kotimaasta käsin kanssamme matkaa taittaneille sekä blogikommentteja lähettäneille. Olette tärkeä osa retkikuntaa!

Retkikunnalla varmaankin kaikki hyvin. Jokainen on tahollaan omaan arkeensa palaamassa. Älkää ihmetelkö, jos meillä on hankaluuksia sanoittaa viime viikkojen kokemuksiamme. Grönlanti vain on niin väkevä kokemus, että menee hetki makustellessa.

– Merike

Kuvassa: Ankarat avotunturit Grönlanti 2022 -retkikunta Helsinki-Vantaalla vähän väsyneenä, mutta varsin onnellisena. (Kuva: Nina)

PS. Lisää retkikunnasta voit kuulla Riihimäen Erämessuilla! Tervetuloa jutulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *