Talvikausi 2022-2023 on korkattu ja käynnissä! Mutta vielä mahtuu mukaan!

talvikausi, talvi

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen -kurssit

Talvikausi 2022-2023 korkattiin ensimmäisellä Johdatus-kurssilla, jonka harjoitusretki hiihdettiin Syötteen kansallispuiston maisemissa 17.-18.12.2022. Kurssille osallistui kymmenen innokasta tulevaa arktista hiihtäjää, hauskaa oli ja uutta opittiin. Vaikka pakkanen ei paukkunut, niin isoilla avosoilla tuuli koetteli hiihtäjiä juuri sopivasti luoden arktista tunnelmaa. Bonuksena telttojen eteiskuopista löytyi herkullisia jäisiä karpaloita! 😀

hiihtovaellus, kynttiläkuusikko, Syöte, Syötteen kansallispuisto
Mukavaa menoa Syötteen kynttiläkuusikoissa. Kuva: Nina.

Jos et päässyt mukaan Syötteelle, niin myös talven muilla Johdatus-kursseilla on vielä tilaa. Toisilla pari paikkaa, toisille useampia. Teoriaopetus on tuttuun tapaan etänä ja harjoitusretkiä järjestetään seuraavasti:

  • Tampereella 27.-28.1. (pe-la)
  • Tampereella 28.-29.1. (la-su)
  • Joensuussa (Niittylahti) 6.-7.2. (ma-ti)
  • Nuuksiossa 10.-11.2. (pe-la)
  • Nuuksiossa 11.-12.2. (la-su)

TALVEN HIIHTOVAELLUKSET

Talven hiihtovaelluksille tuli suoranainen ilmoittaumis-tsunami jo elokuussa, vaellukset täyttyivät ja moni jäi jonoon odottamaan peruutuspaikkoja. Onneksi pystymme järjestämään ensi talvelle toisenkin Kebnekaisen kierros -vaelluksen eli paikkoja on taas vapaana! Sydäntalven Korvatunturin hiihtovaellukselle puolestaan tuli peruutuspaikkoja. Myös Käsivarren pilkkihiihtovaellukselle on vielä paikkoja vapaana. Se sopii myös rennompaa hiihtovaellusta kaipaavalle, vaikkei pilkkiminen kiinnostaisikaan. Aamupäivät voi pilkkimisen sijaan nauttia kevätauringosta tai tehdä retkiä lähimaastoon ja iltapäivällä hiihtää uuteen leiriin muun porukan mukana.

Korvatunturi, Itäkaira, Lappi, talvivaellus, hiihtovaellu

Lisätietoja alla olevista linkeistä!

Korvatunturin hiihtovaellusta voi fiilistellä Peltsin toinen luonto -sarjasta, jossa Korpi-Jaakko ja Peltsi kävivät hiihtämässä Korvatunturille juuri samaan aikaan sydäntalvella. Jos säät sattuvat kohdalleen, on se mielettömän kaunis vuodenaika vaeltaa noissa maisemissa! Ilmoittautumisen dead line on rajavyöhykeluvan vuoksi 14.1.2023.

Talvi on siis taas täällä. Se on ihan parasta! Ja vielä ehtii mukaan nauttimaan siitä!

PS. ”Joululahjaksi” blogin lukijoille on luvassa timanttisia vieraskynä-kirjoituksia! Tällä kertaa aiheena on vaeltajan ruoka ja ravinto, erityisesti herkkävatsaisille. Jutut on kirjoittanut alan timanttinen ammattilainen Leena Putkonen!

Terveisin,
Avotunturit-tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *