• Aiempi kokemus:
    Johdatus-kurssi
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen ja vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen.

Kebnekaisen tunturivaellus vie sinut vuoristoiseen erämaahan Ruotsin korkeimpien tuntureiden äärelle. Jylhän seudun sydämen muodostaa Kebnekaisen tunturimassiivi, jonka kierrämme sekä valtavan laajoja että ihastuttavan kapeita laaksoja seuraillen. Matkaa viikon vaellukselle kertyy noin 100 kilometriä.

Olosuhteet voivat olla tuntureilla erittäin haastavia vaihdellen lumimyrskyistä paukkupakkasiin. Toisaalta aurinko voi paistaa siniseltä taivaalta ja hanki hohtaa kirkkaana, mahdollistaen jylhistä maisemista nauttimisen täysin siemauksin.

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” -kurssin suoritusta. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollista vuokrata – kysy! Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää:
– opastuksen
– vaelluksella tarvittavan ahkion
– talviteltan varusteineen (jaettu parin kanssa)
– keittimet, polttoaineen ja keitinlaatikon (jaettu parin kanssa)
– retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen

Vaelluksen minimiryhmäkoko on 6 henkilöä, maksimi 8 henkilöä.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit matkaehtoja.

Vaellus alkaa Nikkaluoktasta. Valmistelemme ja pakkaamme varusteet parkkipaikalla sekä kertaamme reittisuunnitelman ennen lähtöä. Sen jälkeen siirrymme suksille ja suuntaamme kohti pohjoista.

Ensimmäiset päivät hiihdämme Vistasvaggin laakson metsissä kohti pohjoista. Kolmantena päivänä nousemme avotunturiin upeaan Nallon laaksoon ja tuurilla pääsemme ihastelemaan Nallo-tunturin neulamaista huippua. Matka jatkuu edelleen Tjäktjavaggen valtavassa laaksossa kuuluisaa Kungsleden-reittiä seuraillen Kebnekaisen huippujen eteläpuolelle, josta käännymme takaisin kohti Nikkaluoktaa. Toiseksi viimeisenä päivänä matkan varrelle osuu Kebnekaisen tunturiasema, jolla on mahdollista nauttia maittava lounas kalustetun huoneen lämmössä. Hiihdämme päivittäin 7-8 tuntia ja yöpyminen tapahtuu teltoissa.

Vaelluksen jälkeen pakkaamme varusteet ja nautimme päätöslounaan Nikkaluoktassa ennen kotimatkaa.

* Matka kotoa Nikkaluoktaan ja takaisin ei sisälly hintaan. Kannustamme kimppakyyteihin ja autamme niiden järjestelyissä. Jos sinulla ripaus seikkailumieltä, Nikkaluoktaan pääsee myös julkisilla! Kiirunaan pääsee esim. junalla ja Kiirunasta on bussiyhteydet Nikkaluoktaan.

Lähde matkaan!