Avotunturit-oppaat ovat viettäneet kesäänsä pääosin ulkona: Nina Saimaalla meloen, Thomas Porkkalanniemellä työn touhussa ja Korpi-Jaakko Saimaalla ja Kymijoella. Kymijoella on vedetty useita täysiä packraft-kursseja ja -retkiä sään suosiessa. Vielä ei olla kertaakaan kastuttu vesisateen takia, mutta välillä on ollut liiankin kuuma! Onneksi jokivesi virkistää.

koskimelonta, koskikurssi, packraft, ohjaus, kurssi
Lossaustreeniä koskikurssilla Kymijoella. (Kuva: Korpi-Jaakko)

Kesän viimeiset kurssit vedetään tämän kuun lopussa: 28.8. peruskurssi on jo täynnä, mutta aina voi ilmoittautua varasijalle. Edistyneille suunnatulla jatkokurssilla 29.8. on vielä yksi paikka vapaana. Jos et päässyt tänä kesänä mukaan, niin ei hätää: kurssien pariin palataan ensi kesänä. Lauttoja ei kuitenkaan vielä pakata varaston nurkkaan vaan tässä välissä on syksy ja packraft-retket UK-kansallispuistoon Nuorttijoelle ja Ruunaalle Lieksajoelle.

Nuorttijoki, Nuortti, Nuorttin kanjoni, ruska, melonta
Nuorttijoen maisemissa kelpaa ulkoiluttaa packraft-lauttaa! (Kuva: Outdoor Artisans)

Nuorttijoen packraft-vaellus 4.-7.9.

Nuorttijoki, packraft, melonta
Tunnelmaa Nuorttijoelta tältä kesältä. (Kuva: Outdoor Artisans)

Syyskuun alussa allekirjoittanut suuntaan Outdoor Artisansin Antin kanssa UK-kansallispuiston eteläosiin Nuorttijoelle packraft-vaellukselle. Neljän päivän retkellä melotaan kapealla Ylä-Nuorttijoella sekä Nuorttijoen mahtavassa kanjonissa ja viimeisenä päivänä patikoidaan takaisin ihmisten ilmoille. Onpa reitille saatu mahdutettua erämaasaunakin! Tarkemmat tiedot löydät vaelluksen omilta sivuilta ja ilmoittautuminen onnistuu tavalliseen tapaan lomakkeella. Reissuun on vielä pari paikkaa vapaana! Matkustus onnistuu Etelä-Suomestakin kätevästi esimerkiksi yöjunalla Kemijärvelle ja takaisin.

Ruunaan ruskaretki 11.-12.9.

Ruunaa, Neitikoski, packraft, melonta
Ruunaalla Neitikosken niskalla. (Kuva: Korpi-Jaakko)

Nuorttijoen reissun jälkeen on vuorossa viikonlopun ruskaretki Ruunaan retkeilyalueelle Lieksajoelle. Ruunaan kosket ovat syystäkin kuuluisia, mutta oppaan johdolla packraftillä niiden laskeminen onnistuu ensikertalaiseltakin. Kuohuvien koskien lisäksi reissu tarjoilee alkavaa ruskaa ja Pohjois-Karjalaista erämaaluontoa. Tarkemmat tiedot täällä ja ilmoittautuminen lomakkeella. Ruunaalle on vielä useampi paikka vapaana. Tervetuloa mukaan!

Ja toki talvikin on tulossa. Jos koronatilanne suo, tarkoitus on toteuttaa vihdoin ja viimein talven 2020 ohjelmat eli Huippuvuorten retkikunta ja Grönlannin ylitys. Lisäksi suunnitteilla on tavalliseen tapaan Johdatus-kursseja ja viikon tunturivaelluksia Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa. Mikäli ensi talvena kärsittäisiin vielä matkustusrajoituksista, on meillä hyvät varasuunnitelmatkin valmiina, hieman ”Lapin halki 2020” -hengessä. Talven ohjelma julkaistaan viimeistään syyskuussa. Mutta ensin syksy ja melontareissut!

Melotaan, kun vedet vielä virtaavat ja sitten suunnataan suksille!

Terveisin,
Korpi-Jaakko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *