30.4.2018 / Päivä 6
18,01 km
9 legiä
korkeus: 1380m
sää: Aamulla reippaammin pakkasta, ehkä -15C ja tuulta n.7m/s. Päivällä sama, ehkä aavistuksen lämpimämpää ja iltapäivästä pilvistä ja tuuli 3-4m/s, illalla oikeastaan tyyntä.
sijainti: N 66.92587 W 048.58181

Ylöspäin horisonttia kohden

Vappuaatto sarasti kylmänä ja tuulisena, mutta kauniina ja aurinkoisena. Heräilimme viideltä kuuran kuorruttamassa teltassa ja starttailimme liikkeelle hieman seitsemän jälkeen. Jatkoimme samaa ylämäkeä, johon edellisenä päivänä jäimme. Tuuli oli navakka, mutta tuli onneksi hieman sivusuunnasta vastatuulen sijaan. Päivän 9 legiä kuluivat välillä vähän loivempaan ja välillä jyrkempään ylämäkeen ahkioita hinaten valkeaa horisonttia kohti. Railoja näkyi edelleen. Nousumetrejä kertyi 268 m (tosin alamäkeäkin 98 m). Leiriin saavuimme hyvissä ajoin kello 17 aikoihin. Nyt nautisk elemme vappuaaton kunniaksi teltassa minttukaakaota ja irish coffeeta. Retkikunnan viralliset vappubileet (ja samalla ensimmäiset viikkobileet) ovat luvassa kuitenkin vasta huomenna.

Tunnelmat retkikunnalla ovat hyvät. Odotellemme innolla lähipäiville luvattua hieman vähemmän tuulista säätä, mutta eipä tämäkään nyt huono hiihtosää ole. Olemme käynnistäneet retkikunnan sisäisen ilmapatjojen pumppauskilpailun. Nina ei saa olla kilpailussa mukana pienellä patjallaan, vaan ainoastaan Expedin omistajat (eli kaikki muut). Frida teki hyvän pohja-ajan, mutta Minna kiri jo ohi maagisella 1:06 ajallaan.

Sanni kärsii somevieroitusoireista, koska inReach, jolla pitäisi pystyä lähettämään ja vastaanottamaan viestejä ulkomaailmaan, ei toimi (Soriiii! t. Sanni). Kiitos muuten tuhannesti kaikista kommenteista ja tsemppausviesteistä, joita olette blogiin jättäneet!! Ne merkitsevät paljon! Viestit luetaan aina iltakuuntelussa yhteisesti. On hien oa tietää ulkomaailman tapahtumista ja että porukka seuraa reissumme etenemistä.

Retkikunta jatkaa taivaltaan kohti Dyea (eli matkan varrella sijaitsevaa kylmän sodan aikaista hylättyä tutka-asemaa), jonne on enää matkaa 110 kilometriä. Siellä häämöttää myös ensimmäinen vapaapäivämme!

Sanni ja Frida

Kuvassa: Yhä ylemmäs retkikunta yrittää (kuva: Nina)

13 Kommenttia

  1. Moikka, täällä kyllä seuraan rohkeaa matkanne niin täysillä mukana. Ihan tukka nousi pystyyn eräänä päivänä ja kiljahdin, apua!nyt se Päpi kokeili railoa. Nauttikaa kuumista juomista ja kaikesta! Hyvää Vappua T. Anne

  2. Hyvää vappua teräsmimmit sinne lakeuksille! Kyllä täytyy sanoa, että tunteella olen mukana täällä kotisohvalla. Luin Päivin ”uppoamisesta” railoon ja itku tuli. Turvallista matkaa ja nauttikaa!

  3. Hyvvee wappua ja jännittävvii hetkkii sinne. Ja toivotus, ”Etiäppäin, sano mummo lumessa”, sopinee lähes sinne : ).

  4. Railakasta wappua kaikille teille, nyt ne serpentiinit! esiin! Frida, juomme kohta lasillisen Bistrossa teidän kunniaksi. Ja syömme:)

  5. Hienoa reissua teette siellä! Ja suuri kiitos näistä blogipäivityksistä, niitä on kiva työpäivän jälkeen lukea. Turvallista matkaa tästä eteenpäinkin!

  6. Löysin bloginne ihan vahingossa ja ihan innoissani luin aiemmat kirjoitukset. Oon niin mukana teidän reissussa jatkossakin ja odotan jo seuraavaa tarinaa. Itse täällä lämpimän peiton alla, ei ehkä tajua miten raskas reissu teillä on ?. Tsemppiä teille ?, terkuin Sari Turusta

  7. Mahtavat maisemat ❣️ Tai siis kovin on valkoista! Täällä linnut pitää huikeaa konserttia, vaikka sateisia kelejä on ollut. Tsemppiä mimmit ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *