1.5.2018 / Päivä 7
16,58 km
7 legiä
korkeus: 1499m
sää: tuulista (10m/s), tuulisempaa (15m/s) ja vaihtelevasti pilvien läpi aurinko. Aamulla tuulen mukana tuiskua.
sijainti: N 66.86376 W 048.29752

Paikallinen wappu

Pulkan vetäjien liitto ei tunnusta wappua yleiseksi vapaapäiväksi, joten tänäänkin kiskoimme pulkkia eteenpäin. Joskin vähän huijasimme ja vedimme vain seitsemän legiä illan telttabileiden kunniaksi. Mitä mainioin vappukeli: auringonpaiste ja myötätuuli. Aurinko tosin vaimeasti pilventakaa ja tuulikin kunnon viimana lunta pöllyttäen.

Lähdimme aamulla liikkeelle perinteisesti klo 7.15 valkoisessa, siis todella valkoisessa white-out kelissä. Eteen ei nähnyt kuin muutaman metrin ja olikin todella tärkeä edetä siten, että näkee edessä hiihtäjän. Tänne ei todellakaan kannata eksyä! Joten muodostimme kuuden naisen ja kahdentoista ahkion tiiviin letkan ja al oitimme päivän etenemisen Sannin vetämänä. Hänellä oli käytössä Fridan tekemän pieni vesiputkista tehty kevyt 80 g painava kompassiteline. Huipputuote! Kompassi olikin joka legillä tarpeen, muita käytössä olevia versioita on ranteeseen kiinnitetty moss-kompassi tai suunnon ja moss-levykompassi, taskukompassi ja lainakompassi. Käyttöä harjoitellaan.

Minna: ihan huikea reissu! jänniä päiviä ollut täällä, heh! upea tapa viettää kesälomaa! terkut Tomille,Mialle, töihin, äidille ja iskälle. Ja kaikille muillekin!aika loppuu, kaikkien nimiä en kerkeä kirjoittaa…Terhi, hyvin onnistui treenit kotosuomessa, sillä täällä jaksaa hyvin painaa mäkiä!! ja seikkailu jatkuu!

Päivi: rakkaimmat terveiset kotiväelle ja kaikille ystäville täältä arktisista vappubileistä. Päpi

Frida: Glada Wappen i efterskott och trevlig 1a maj till alla! Ingen sillis här på glaciären, men fiilisen är på topp när vi firar med täl tparty!

Nina: Terkut vuoden 14 joukkueelle! Se yksi railon poikanen, joka täältä ylempää silloin löydettiin, on edelleen lymyilemässä täällä. Ei ole jaksanut kasvaa.

Sanni: Terkkuja kaikille Ivaloon ja Joensuuhun! Nilkka 100% terve ja flunssa ainakin 50%. Feeling strong, eiköhän tästä yli mennä. InReachin toimintahäiriöt ainoastaan ärsyttäää! Toivottavasti kaikilla menee hyvin!

Satu: Kangaskadulle ihanasti nönnön.

5 Kommenttia

  1. Hyvin te kiskotte pulkkia, ihanaa kun olette voimissa! Teillähän enemmän ilmapalloja ”kämpässä” kuin itsellä kotona! Erityisterveiset Minnalle, täällä seurataan joka päivä etenemistä!
    T. Sirkka

  2. Tack Frida! Vi höjde en skål er till äran på sillisen! Teidän blogia on muuten seurattu aktiivisesti ainakin Fridan blogin FB-sivun kautta. Eipä ole vaikee löytää keskustelunaihetta kun treffaa jonkun tuttavan. Terkkuja kaikille, Fresu ja Malin

  3. Ihana vappu näyttää teillä olleen ? Tiivis tunnelma ? Suomessa eteläosa vietti vapun vesisateessa ja Joensuussa, jossa olin käymässä, tuulessa. Täällä siis vappu oli ihan normaali 😀 Lumisade sentään puuttui. Iltalehti uutisoi, että urhea Ukko-koira oli ajanut karhun pois reviiriltään, ehkä tämä sankari ois kelvannu teillekin retkikuntaan mukaan jääkarhuja pelottelemaan 😀 Toivottavasti niitä ei teillä kuitenkin tule vastaan. Hurjia juttuja, kiva lukea blogia. Nauttikaa ja pitäkää toisistanne huolta.

  4. Hyvät hykkyrät, Te olette jo viikon siellä taivaltaneet! Huippu porukkaa olette! ???Tsemppiä ja pitäkää mieli korkealla kuten kuvan mukaan teettekin! ?Kyllä on jännittävää seurata matkan tekoanne! Hengessä mukana! Turvallista taivallusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *