2.5.2018 / Päivä 8
17,41 km
8 legiä
korkeus: 1629 m
sää: Aamulla enemmän pakkasta ja viimaa, päivällä vähemmän edellä mainittuja ja aurinkoista.
sijainti: N 66.78989 W 047.95924

Nyt lähti karvat pois

Ihanan pirtsakan yön jälkeen heräisimme upeaan tyynen kylmään aamuun (-20) ja matka alkoi klo 7.15 täydessä talvivarustevuorauksessa. Oli mononlämmittimet ja untuvahameetkin jo käytössä. Ensimmäisen legin jälkeen Nina ilmoitti, että nyt lähti karvat suksista pois. No Sanni oli se rohkein ja teki täyden karvanpoiston. Me muut lähdimme liikkeelle lyhennetyin karvoin. Matkavauhti parani tästä toimenpiteestä.

Mutta mitä taas eteemme tuli, Suomen laskettelurinteen pituisia mäkiä. Ja miten tavallaan ei edes huomannut näitä mäkiä, vaikea selittää, mutta mäet huomasi vasta siitä, että vetovaljaissa alkoi tuntua vetoa. Ja miten ne tuntuivatkin niin lopputtoman pitkil tä. Kun katsoi kauas horisonttiin, ei loppu näkynyt, näkyi vain pelkää valkoista. Tuntui välillä, että hiihdämme pilviin. Ja näitä mäkiä tuli päivän aikana useita. Pisin mäki kesti jopa 3 legiä (noin 3 tuntia). Voin siis sanoa, että soijaa pukkas useamman tunnin ajan. Oli aika vinha tunne kun samaan aikaan oli hiki ja kylmä. Mutta keli muuttui taas iltapäivällä vieläkin aurinkoisemmaksi ja jälleen valtaisa kuumuus yllätti meidät. Siinä ei auttanut muu kuin tehdä välikuoriutuminen ja päivän blogin valokuvassa otamme lämpölegilevytykset kuoriutumisen jälkeen.

Todella kaunista ja lämmintä oli tänään täällä Grönlannin jäätiköllä. Ja millaista taas oli eilen, huh, säät siis vaihtelee hurjasti!
Minnalla, Ninalla ja Sadulla on ensimmäiset pakkasenosumat eli poskissa pikkupaleltumat.Näitä nyt teippaamme sitten loppuloman. Niin ja osa meistä on löytänyt täältä jäätiköltä myös paikallisen botoksiyrittäjän. Nimittäin on aikamoisia turbopusuhuulia täällä.Päivi on käynyt tällä klinikalla meistä eniten eli huulet on aikamoisen töröllä tällä hetkellä. Todellisuudessa aurinko, tuuli ja pakkanen on tehnyt nämä temput meidän huulillemme.
Nyt istun telttakylämme pihalla ja kirjoitan tätä blogia ulkona.Nyt alkaa sormet jäätyä, joten hei taas huomiseen ja hyvää yötä.

Kuten jo aiemminkin todettu, on tosi ihana kuulla iltakuuntelussa teidän kommentteja ja terveisiä. Saa laittaa lisää, ilahdumme niistä.

Aurinkoisin terveisin Minna

ps. tänään ei löydetty railoja Päivin kanssa, jes! olemmekin muuttaneet railotiimi nimemme turvatiimiksi.Ei lisää railoja matkallemme, kiitos!

Frida lähettää terveisiä: Grattis mamma på födelsedagen!!! 🙂

Kuvassa: Lämpölegilevytykset retkikunnan voimin (kuva:Nina)

13 Kommenttia

 1. Ettekai te oo unohtaneet Elisabeth Ardenin eight hour cream meikkipussistanne kotiin? Sillä saa räjähtäneet huulet kuntoon aina ?

 2. Saman vinkin, kuin ensimmäinen kommentoija, olisin antanut! Ihanan reipas kirjoitus Minna! Huh millaisia päiviä teillä siellä onkaan. Tsemppiä hurjasti jokanaiselle!

 3. Första grejen jag gör på morgonen är att gå in på FB för att se om det dykt upp ett nytt inlägg på Fridas bloggsida 🙂 Turvatiimi låter mycket bättre än railotiimi… Superspännande och intressant att följa med er resa, kämpa på!

 4. Mitä mitä? Botoxihuulia ja karvanpoistoa?! Melkoiselta reissulta kuulostaa teidän matka kun poimii vain avainsanat 😉 😀

  Terkkuja koko poppoolle ja erityisesti Minnalle!
  Hiihelkäähän turvallisesti ja reippaasti, nauttikaa maisemista kun kirkkaat kelit.

  Kotona kaikki normaalisti. Puissa lehdet hiirenkorvalla.

  /Tomi

 5. Hei törröhuuliporukka, nyt nämä teidän luontokuvaukset vastaavat vähän mitä täällä kotisohvalla odotimme. Kiitos.
  Ihanaa saada onnittelut ihan Grönlannista asti-kiitos Frida muistamisesta:)

 6. Oikein mukavaa lukea kuulumisianne…ei täälläkään(Oulunseudulle) voi kehua kovin kesäistä olevan..hengessä mukana,päivittäin.

 7. Heippa! Treenailin pari vuotta Minnan kanssa crossfittia ja ihailin jo silloin Minnan sitkeyttä ja positiivisuutta 🙂 Nyt seuraan mielenkiinnolla päivittäin retkeänne! Kiitos kun kirjoitatte kuulumisia ja palojn tsemppiä ja hyvää vointia sinne!

 8. Kerroin oppilaille matkasta. Eräs oppilas kysyi mitä teette, jos joudutte ampumaan jääkarhun. ”Kai te sen syötte? Muuten olisi ruoan haaskaamista!”

 9. Hienolta kuulostaa, tarkasti reissua seuraamme! Sannin vetoeläimen Framin kävin tarkastamassa ja hyvissä voimissa on, muhkea turkis yhä päällä. Toivottavasti sukutortillat vielä maistuu!

 10. Täällä äidin kanssa luettiin teiän blogia ja äiti on nyt kauhusta kankeena! ”Mitä se (Minna) lähtee tollaselle reissulle, palelluttamaan itsensä!!” 😀 Täytyy sanoa, että on kyllä ihana kääriytyä lämpöiseen peittoon, omaan sänkyyn. Ja lueskella täältä leudon alkavan kesän kynnyksellä näitä kauhutarinoita! Ehkä koitan viikonloppuna käydä heittämässä talviturkkini… Siinä riittävästi extremiä mulle 😀 😀 😀
  Pysykää terveinä ja paljon tsemppiä kovaan punnerrukseen, koville mimmeille. Turvallista matkaa <3

 11. ps. Äiti lisää vielä että ÄLKÄÄ NYT KAIKKIA KARVOJA AJELKO, KOSKA NE LÄMMITTÄÄ! 😀
  Ja todellakin, vaihtakaa nimi turvatiimiksi, niin on turvallisempi olo täällä kotonakin köllötellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *