3.5.2018 / Päivä 9
21,04 km
8 legiä (4×50min ja 4x60min)
korkeus: 1712m
sää: Aamulla pakkasta varmaan -20C, päivällä lämpeni. Aika tyyntä, jossain kohtaa n.3m/s.
sijainti: N 66.71285 W 047.54340

20 km vihdoinkin rikki!

Tavoitteenamme Dyea lähestyessä on ollut hiihtää 20 kilometriä päivässä, johon emme ole kuitenkaan vielä yhtenäkään päivänä päässyt, vaikka ahkiot ovat kevenneet jo 65 kilon painoon ja hiihto-olosuhteetkin ovat olleet pari päivää kylmyyttä lukuunottamatta erinomaiset. Irtolunta ei juuri ole ole ja tuulet ovat olleet eilisestä asti maltilliset. Tänään päätimmekin skarpata ja hiihtää 20 kilometriä rikki vaikka väkisin.

Aloitimme kello 7 korvilla (eli 7.20, koska lähtöaikamme jostain syystä venyy joka aamu). Sää oli kylmä, mutta lähes täydellisen tyyni ja aurinkoinen. Alkupään legit mentiin melkoista vauhtia, mutta puolivälissä vauhti uhkasi hieman hyytyä. Ennen viimeisiä legejä ahkioiden painoa päätettiinkin tasata siirtämällä tavaraa energisimpien hiihtäjien kyytiin. Tiimityötähän tämä on! Sanni vetäisikin toiseksi viimeisen legin ylämäkeen kolme ahkiota perässään. Sannin selän säästämiseksi viimeisellä legillä Nina ja Minna vetivät kahdestaan viittä ahkiota. Melkoinen näky!

Kahdeksan legin päätteeksi virallinen matkanmittaaja Frida ilmoitti päivän kilometrit: 21,04 km. Riemunkiljahduksien ja high fivejen vaihdon jälkeen olikin aika leiriytyä. Nyt istumme teltassa illallisella. Päivä oli hieno, mutta melko rankka. Sanni aikoo ainakin jatkossa tyytyä kahden ahkion vetämiseen kolmen sijaan. Toivottavasti saamme pidettyä Dyelle asti tätä tahtia yllä. Matkaa sinne on enää hieman alle 60 kilometriä!

Sanni ja Frida

9 Kommenttia

  1. Mahtava suoritus =) Hurjasti tsemppiä kaikille täältä kot suomesta =)
    ja Päpille terkkuja että täällä kaikki hyvin. joka päivä luetaan blogia ja ollaa hengessä mukana =D T:Perhe Melto <3

  2. Hienoa lukea siitä että pulkkien painot vaihtavat helposti omistajaa. Monessa reissussa sitä olisi voinut harrastaa enemmänkin. Jatkakaa samaan malliin ja hiihtäkää niin pitkään kunnes DYE 2 on koluttu ja myrsky iskee niin sit pönötystä teltassa vasta. Vai onko DYE 2 sovittu kokonainen lepopäivä?

  3. Täällä TAMKilla ollaan perjantaipitsan äärellä luettu näitä teidän blogitekstejä osin kauhusta kankeana, osin täysin hämmentyneenä ja osin kateudesta vihreänä. Mahtavaa lukea, että matka etenee! Myös Harri kyseli kuulumisia 😀 Me vetäistiin eilen tehokas päivä, 24h sisään 3 tenttiä ja 2 harkan palautusta. Vaan eipä tuo vedä vertoja 5 ahkiolle… Ootte kyllä rautaisia mimmejä, tsemppiä!

  4. Kyllä hurjan jännittävää lukemista meille vanhuksille…meidän päivän work-out on niinku uskaltaa lukea päivittäin tää blogi:) Olette fantastisia! Frida, kommenttini on nähtävästi joskus tullut sinun ”nimissäsi”…tyypillistä, että sinä, meidän dataexpertti, olet siellä Grönlannissa..
    Jaksamisia kaikille teille!

  5. Nöyräksi vetää kun lukee blogiasi, todella mahtavaa toimintaa. Ei muuta kuin tsemppiä tuleviin päiviin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *