29.4.2018 / Päivä 5
19,74 km
9 legiä
korkeus: 1237m
sää: kylmempää kuin aiemmin, mutta virallisen mittarin ollessa rikki ja varakappale on ahkiokassissa, niin tarkasta astelukemasta ei tietoa. Aamulla tukkoisaa ja nopsaa kirkastui, iltapäivästä aurinkoa. Leppoisa tuuli (2-3m/s).
sijainti: N 66.99522 W 048.93454

Jättiläisten portaat

Aamun valkeudessa lähti jälleen kuusi urheaa hiihtäjää kohti toista rannikkoa. Eilen röpelöalueiden loputtua suunnaksi otettiin Dye2 ja sitä kohden sitten suksitaan seuraava viikko tai vähän yli. Tänään reitti oli ylös-tasaista-alas ja tätä toistaen koko päivän, eli samaa kuin aiemminkin, mutta nyt onneksi huomattavasti isommassa mittakaavassa. Jättiläisten portaat kohti huippua kuvaa ehkä parhaiten tämän päiväistä maastoa. Lunta riittää oikein mainiosti hiihtämiseen, mutta siellä täällä kurkistaa lumen seasta jäälinssejä. Vähenemään päin tosin nekin.

Tämän päivän tavoitteena oli suksia 20km ja aika lähelle 9legissä ja livakassa säässä päästiinkin. Jes! Nää mimmit on muuten aika tarkkoja taukojen kanssa. Legitauon ollessa 10min, se on tasan 10min. Sitten mennään. Sekin on tosi jees. Aamulla vielä vähän luistaa aikataulu, mutta onhan tässä aikaa hioa rutiinit huippuunsa.

Muita tulijoita tai menijöitä ei olla norskimiekkosten jälkeen nähty, mutta lentokoneita senkin edestä. Tänään telttoja pystyttäessä yksi meni hiusrajaa hipoen. Toki sitäkin moikkasimme. Toivottavasti ei tulkinnut avunpyynnöksi. 😀

Nina

Kuvassa: Sanni legitauolla (kuva:Nina)

6 Kommenttia

  1. Hyvä, pitäkää kiinni tauko ja lähtöajoista. Niistä nipistämällä säästää päivän tai kaksi jäätikön ylihilpasussa. 3-5 min tauko on ihan riittävä jos ei tarvi säätää mitään.

  2. Näyttää siltä, että vihdoin pääsette normaaliin etenemisvauhtiin. Se kuulostaa hyvältä. Taukoajoista on varmaan hyvä pitää kiinni, mutta eipä kai niistä tinkimään kannata lähteä, niin kauan kuin aikataulu säilyy. Muuten kaikki hauskuus loppuu liian aikaisin.

  3. Terkkuja yllättävän keväisestä Joensuusta koko porukalle! Sannin inreach-viesteihin ei ilmeisesti vastaukset mene perille eli viestintä sitä kautta näkyy jäävän nyt yksipuoliseksi. Kotosalla hommat rullaa samaan vanhaan tapaan, työmoti kimmoissa kukoistaa ja maalla elämä pyörii Framin ympärillä. Yritä mahtua makariin ja pitäkääs hyvät vappubileet!

  4. Hauskaa vappua jäälle! Jos teillä sattuu olemaan jalo-jäätikköjuomaa matkassa, niin voisitte pelata sheriffiä. Jaakolta saa tarvittaessa tarkemmat säännöt. Voittaja sitten johtaa vapun päivän marssia tähti rinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *