9.5.2022 / Päivä 16
25,8 km (yht. 287,5 km)
9 legiä (a 50min)
korkeus: 2460m
sää: aamu -5C, heikko länsituuli, aurinkoista; päivä -9C, 4-5m/s länsituulta, aurinkoista; ilta -10C, 6-7m/s länsituuli, täysin ilvistä
sijainti: N 66,429421° W 044,251333°
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Varusterikkoja ja selviytymistä

Tähän mennessä hajonnut Juhalta:

Lusikkahaarukka, linkkuveitsi, sauva (korjattu helsportin telttakaaren jatkolla), suksi (molemmat kantit katkenneet, liimattu), kattila, Expedin makuualusta (paikattu) ja untuvatakki joka korjattu teipillä.

Välttämättömimmät varusteet kunnossa/korjattu.

Tällaiseen retkikuntaan osallistuminen vaatii todella hyvää fyysistä kuntoa. Itse en tällä kertaa ollut ihan riittävässä kunnossa. Sairastelut, liikaa töitä jne. vai pitäisikö jättää selitykset ja todeta vain laulun sanoin: liikaa lauloin, liikaa join, ihmettelit kuinka voin.

Kun kolmantena päivänä vanha polvivamma kipeytyi olin varma että retkikunta on osaltani tässä. Todennäköisin vaihtoehto tuossa tilanteessa olisi ollut evakuointi Dye 2:lta, mikäli sinne asti selviytyisin. Retkikuntatovereiden kevennettyä ahkioitani Dyelle päästiin. Eteneminen kuitenkin oli taistelua kipua, uupumusta ja väsymystä vastaan. Lepopäivän jälkeen eteneminen on osaltani ollut edelleen todella raskasta, mutta joka aamu hiihtäessämme ensimmäistä legiä ihmettelen, että olen edelleen täällä: Toteuttamassa suurta unelmaani Grönlannin mannerjäätikön ylittämisestä. Toiveissa olisi, että yhtenä päivänä mono oli syönnillään ja voisin hiihtää ilman kipuja.

Kun katson tätä sanoinkuvaamattoman kaunista maisemaa, jäätikköä silmän kantamattomiin voin vain sanoa kiitos Jeesus.

- Terveisin Juha

Kuva ssa: Päivän sanoinkuvaamattoman kaunista maisemaa. Ja haloja! Olisiko ainakin 22 asteen rengas, yläsivuava kaari, sivuauringot ja hetken myös kokonainen horisonttirengas. Tietäjät saattavat löytää enemmänkin? Jäätiköllä on kaunista. (Kuva: Korpi-Jaakko)

PS. Retkikunta pahoittelee blogin taustan ja tekstin huonoa kontrastia. Se ei ole valinta, vaan valitettavasti ominaisuus, jolle emme mahda mitään. Lähetämme blogin sähköpostina satelliittiyhteydellä suoraan blogiin ja WordPressin blogipohja muotoilee sen niin kuin muotoilee.

PPS. Kiitos äitienpäiväonnitteöuista Pupu, Käpy ja Kirppu! Olette äärettömän rakkaita, ainutlaatuisia ja korvaamattomia. Pitäkää hyvä huoli itsestänne ja toisistanne! - Äiti

9 Kommenttia

 1. Jaahas Juha ottaa kaiken irti seikkailusta kun korjattujen varusteiden lista alkaa olla noin pitkä. Onkohan lusikka perinteinen muovinen retkimalli? Noh onneksi taitaa olla varalusikat mukana. Olen aina sanonunut että muovilusikat on jees kunhan on varalla niitä, sillä jäästä on jäätiköllä ikävämpi veistellä uusia 😎

  Stemppiä loppu ylämäkeen, kyllä se alamäki GPS mukaan alkaa ainakaan.

 2. Voi eii, mutta tuollaista tuo matkanteko on ja voi harmi vammojen kanssa…. Mutta ehkä vähän Buranaa – tai vähän enemmänkin – tulee nyt otetuksi. Siellä ei kannata jää odottelemaan, jos tuo vaiva tuosta vaan menisi itsesestään pois..ei mene. Matkaa kun on jatkettava ja kohteeseen olette kaikki menossa… ahkiot kevenevät onneksi koko ajan ja kohta ei painoa edes huomaa💪🏻☺️ Jaksamista ja iloa matkaan! Onneksi on ihania ”kanssahiihtäjiä”, jotka auttavat kun apua tarvitaan. Se on sitä yhdessä menemistä👊🏻Jaksamista myös kaikille muillekin☀️ Hiihdätte unelmaanne❤️

 3. Tiimille tsemppia ja tiedoksi explorerswebistä oheinen uutinen, joka oletettavasti kiinnostaa siellä:

  Swedish polar explorer Mikael Strandberg sustained a serious concussion after taking a bad fall on the Greenland Ice Cap on May 4.

  Strandberg’s trip cut (extremely) short
  On May 5, one of Strandberg’s four teammates called a search-and-rescue helicopter to the glacier. They had just begun their expedition and were not far from Kangerlussuaq, Greenland’s main airport.

  Medics found the 60-year-old responsive but unwell and promptly airlifted him to a hospital in the small city of Nuuk, some two hours away.
  Although his CT scan results were clear, the medical team will monitor his brain for any swelling until his condition improves.
  “I will not be fully functioning for weeks. I have a severe concussion,” he wrote. “I am really dizzy and nauseous and have headaches. It is really difficult to do anything, even write this. I sleep on my back. I pretty much sleep the entire day.”
  It is not clear how the accident occurred, although in a video post on May 2, Strandberg had mentioned struggling with a “bad muscle”.

 4. Voi ei Juha, onpa ikävää. Aistin jo edellisestä postauksestasi, ettei kaikki ole hyvin, vaikka mitään et näistä maininnutkaan. Kirjoitustyyli paljasti.
  Hirmuisesti jaksamista ja tsemppiä sinne!
  Halaus! ❤️
  (Nämä varusterikot juhan kohdalla  ei jostain syystä yllätä.. 😂)
  Ja yhdyn Päivin sanoihin 🤣

 5. Kiitoksia retkipäivityksistä. Niitä on mukava lukea ja seurata matkan edistymistä. Turvallista edessä häämöttävää alamäkiosuutta retkikunnalle!

 6. Aika hyvin on tullut varusterikkoja! Toivottavasti polvi ei ainakaan mene pahempaan suuntaan! Tsemppiä! 💪

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *