8.5.2022 / Päivä 15
22,7 km (yht. 261,7 km)
9 legiä (a 50min)
korkeus: 2360m
sää: aamu -17C, kaakkoistuuli 6-7m/s; päivä -9C, kaakkoistuuli 6-7m/s; ilta -15C, kaakkoistuuli 5m/s; koko päivä puolipilvistä tai lähes aurinkoista
sijainti: N 66,442244° W 044,829430°
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Säätämistä

Aamulla -17 ja tuuli 6-7m/s, näpeissä tuntu pihalla heti, kun vähänkin vaatteiden vetoketju takkuili. Leiri kasaan ja aikataulussa matkaan sivuvastaisen tuulen hieroessa naamaa.

Yön yli kestänyt tuuli oli muodostanut pieniä sastrugeja, mutta ei vielä niin isoja, että olisivat matkaa haitanneet. Suuntima tuttu itseasiassa sama vielä ainakin kolmatta päivää, kunnes ylitämme lakipisteen ja otamme uuden reittipisteen suunnaksi.

Lounastauolla puheet kääntyi jo vähän siviilielämän puolelle , tuore pulla, viineri, munkki olis ollu maullaan lounaan päälle. Pitänee vielä niitä tuoreita leivonnaisia vähän aikaa odotella. Hiihtäminen tai lähinnä suksien luiston/pidon täydellisyys oli yksi päivän juttuista. Oli koko skini käytössä, puolikkaalla kans hiihdettiin, kokeiltiin ilmastointiteipillä peittää koko skinistä etuosa, oli myös leikattu skini kokeilussa. Monenlaista ja toisille passas toinen paremmin kuin toisille. Lopussa näytti,että kaikki kuitenkin oli kohtuu tyytyväisiä.

Tänään pilvet näytti monenmuotoisina hienoja kuvioita koko päivän, varmaan kattelin niitä saman ajan kuin normipäivänä kotosalla kännykkää. Hiihtoa tuli taas ilta kuuteen asti, tais mennä vähän ylikin, nyt tuulikin on tyyntynyt ja aurinko paistaa. Hieno ilta ja meillä Tepon kans makaronia kuivalihan kans arviolta kilo mieheen.

- Keijo

Kuvassa: Niitä pieniä sastrugeja ja pilvien kuvioita. Kyllä Grönlanti osaa olla kaunis! (Kuva: Korpi-Jaakko)

2 Kommenttia

  1. Hei jee, vähänkö oli mukavaa saada sieltä saakka Äitienpäiväterveisiä! ISO kiitos! <3 Ja kiitos paljon blogikirjoituksista, on niin mukava niitä lueskella. Esimerkiksi Meriken lumi-nalgenepesutarinasta tuli huikea Huippuvuorten reissu mieleen. 🙂 Täällä ollaan seurattu kovasti Päijänteen jäiden lähtöä, ja nyt Äitienpäivänä ne lähti. Aava painelee tuossa pihassa ja lähimetsässä menemään, tykkää makoilla multakasoissa ja lapioida hiekkaa Purun päälle. Vastustuskyky lienee kasvavan ja ehkäpä hänestä kasvaa retkeilijä. 🙂 Olen ajatellut että luontouutiset ovat ehkä ainoa uutistieto mikä saattaa olla tervetullutta iltakuulemisiin, joten kerron taas viime viikon luontouutispoiminnat: Kallavedelle huhtikuussa Afrikasta palanneiden sääksien eloa voi nyt seurata liveseurannassa, ja viime viikolla sääksi muni ensimmäisen munan! Mukavia hiihtopäiviä, ja Merikelle myöhässä vielä Äitienpäiväterveiset, on ollut erilainen Äitienpäivä siellä jäätiköllä, mutta varmasti mieleenpainuva. Ikävä on kyllä näistä kirjoituksistakin huokuvaa tyyntä mieltä, ja esimerkiksi sitä että tuijottelisi pilviä kännykän tai tietokoneen sijasta, eli tulevista reissuista haaveillen!

  2. Palaan tähän kuvaan, ja kuvittelen itseni hiihtävän tässä maisemassa maata ja pilviä katsellen. Ihmeellisen hieno elämys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *