4.5.2023 / Päivä 4
19,2km (yht. 54,3km)
7 legiä
korkeus: 1340 m
sää: koko päivä -1C, 6-8m/s etelästä, pilvistä, välillä heikkoa lumisadetta, whiteout sijainti: N 64,504771° W 016,237512°
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Valkoinen päivä

Kolmas varsinainen hiihtopäivä, vai voisiko sanoa toinen, sillä ensimmäinen päivä enemmän tai vähemmän kavuttiin ylämäkeen, käynnistyi jota kuinkin etelänpuoleisella tuulella, joka ei meitä sen suuremmin haitannut, koska hiihtosuunta oli miltei länteen. Kolmikko avasi päivän. Kiitos Karoliinalle hyvästä vedosta. Tahti oikein hyvä päivän ekaan. Ja itse asiassa oikein sopiva päivän kaikkiin legeihin.

Kolmannen legin alkaessa näkyvyys oli suunnistajien arvion mukaan n. 5 metriä. Katsoi mihin päin vaan niin pelkkää valkoista näkyi. Haa; tältäkö se whiteout näyttää ja tuntuu. Paitsi, että suunnan pitäminen oli vaikeaa, niin välillä tuntui, että tasapainonkin kanssa oli haasteita. Onneksi navigaattori Vesa ei näistä hätkähtänyt, vaan hikipäässä johdatti letkan seuraavalle taukopaikalle. Säätietojen mukaan tuuli olisi ollut 5-6 m/s, vaikka poskituntuman perusteella olisi veikannut hieman kovempaa tuulta.

Tosiaan, koska suurin osa päivästä oli näkyvyyden kannalta aika surkea, niin maisemista emme osaa sanoa. Veikkaisin maiseman olleen aakeeta laakeeta. Tätä vahvisti myös se, että suomenkielen 16. sijamuotoa, aggressiivia, jonka päätteet ovat kele- tana- tu, toinen allekirjoittaneista (voitte vaan veikata kumpi XD) ei käyttänyt kuin kerran, sekin lipsahti kun se penteleen ahkio kaatui. Taito sekin, että saa ahkion kaatumaan tasaisella.

Seitsemän legin päivä saatiin pulkkaan ja leiri hienoine hyyskineen pystyyn. Nyt keittimet pörisevät teltoissa ja iloinen puheensorina kuuluu ympärillä.

T. Outi ja Vesa

PS. Outi kiittää Eetua vielä kertaalleen tiistaisesta jeesistä. Tuli kaikkien kannalta oikeaan aikaan.

PPS. Kuvaa ei valitettavasti tule teknisten haasteiden vuoksi. Eikä täällä kyllä tänään paljoa kuvattavaa ollutkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *