Kesä on kääntynyt sykyyn, lehdet vaihtaneet väriään ja paikoin pudonneetkin. Ensilumi on satanut jo tuntureille. Ja kun koronan osaltakin ollaan palamaassa jonkinlaiseen normaaliin, niin päätimme, että talvi 2022 saa tulla! Tuleva talvi on osin – koronatilanteen vuoksi kahdesti lykätyn – talven 2020 toisinto, mutta tarjollaa on myös uusia juttuja. Edessä on siis jo kahdeksas talvi Ankarat Avotunturit -nimellä ja Korpi-Jaakolle 10. talvi hiihtovaellusten opastamisen parissa.

Tulevan talven Johdatus-kurssit ja hiihtovaellukset on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen on auki. Lisäksi tulossa on koronatilanteen vuoksi siirtyneet retkikunnat Huippuvuorille ja Grönlantiin, mutta myös mielenkiintoisia lyhytkursseja. Kurssien osalta aikataulut julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan lokakuun aikana.

Johdatus-kurssilta Iso-Syötteeltä vuonna 2017. (Kuva: Korpi-Jaakko)

Johdatus-kurssit 21-22

Johdatus-kurssi avaan ladun hiihtovaelluksille suurtuntureille ja aikanaan vaikka Grönlannin jäätiköille asti. Kursseille osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta vaan opit talvivaeltamisen niksit turvallisesti kokeneiden oppaidemme johdolla. Kurssin hintaan sisältyy myös ahkio, teltta, keittimet, yms. lainaksi, joten et tarvitse heti kalliita erikoisvarusteita. Myös tunturihiihtosuksia, talvimakuupusseja, yms. on saatavilla vuokralle.

Saimme viime talven kurssiuudistuksesta pelkkää positiivista palautetta, joten kurssit koostuvat jatkossakin kahdesta etäyhteyksin toteutettavasta teoriaosuudesta (ns. A- ja B-moduuli) sekä käytännön harjoitusretkestä (ns. C-moduuli). Teoriaosuuksia järjestetään useina arki-iltoina joulu-helmikuussa. Harjoitusretkiä puolestaan järjestetään eri puolilla Suomea pääosin tammi-helmikuussa, mutta aloitamme kauden Syötteellä jo 17.-18.12.

Tulevan talven Johdatus-kurssit löydät täältä!

Arktista tunnelmaa Kolmen valtakunnan hiihtovaelluksella. (Kuva: Korpi-jaakko)

Hiihtovaellukset 21-22

Hiihtovaellukset ovat pääosin viikon mittaisia ahkionvetoreissuja eripuolille Skandinavian upeita avotunturialueita. Vaellukselle pääset jalostamaan Johdatus-kurssit opit käytännön osaamiseksi oppaan matkassa ja nauttimaan upeista talvisista erämaista. Vaelluksen hintaan sisältyy myös ahkio, teltta, keittimet, yms. lainaksi, joten et tarvitse tuntureilekaan kalliita erikoisvarusteita. Myös tunturihiihtosuksia, talvimakuupusseja, yms. on saatavilla vuokralle.

Klassisten avotunturikohteiden (Halti, Kolme valtakuntaa, Sarek ja Kebnekaise) lisäksi suuntaamme sukset tulevana talvena Päijänteen jäille perinteiselle viikonlopun mittaiselle minihiihtovaellukselle. Ja kausi alkaa heti vuodenvaihteen jälkeen kaamosvaelluksella Inarijärven saarten pirstomilla jäälakeuksilla.

Tarkemmat tiedot tulevan talven hiihtovaelluksista löytyvät täältä!

Mutta ennen kuin siirrymme suksille, Korpi-Jaakko vetää vielä yhden packraft-keikan Kymijoella. Sitten alamme voitelemaan suksia, tankkaamaan keittimiä ja odottamaan talvea – ja tietysti myös ilmoittautumisia reissuille.

Tervetuloa mukaan nauttimaan talvisesta luonnosta!

Terveisin,
Avotunturit-tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *