Meillä on tapana tehdä enemmän ja puhua vähemmän, joten tapamme mukaan unohdimme mainostaa tätäkin ennakolta, mutta… Korpi-Jaakko piti eilen Joensuun seudun kansalaisopistolle ilmaisen verkkoluennon aiheena ”Vaativat hiihtovaellukset – Avotunturiin telttamajoituksella”. Tallenne noin 90 minuutin verkkoluennosta on onneksi nähtävillä viikon ajan Vaara-kirjastojen Youtube-kanavalla ihan ilmaiseksi!

Luennolla käsitellään osin samaa asiaa kuin Johdatus-kurssin A- ja B-moduuleilla, mutta rajallisen ajan vuoksi (1,5 tuntia vs. 5 tuntia!) paljon pinnallisemmin ja vähän pikakelauksella. Riskeistä ja turvallisuusajattelusta puhutaan vähän enemmänkin…

Turvallisuustaitojen opettelua retkikunnan lääkintähuolto- ja ensiapu kurssilla. Kuva: Korpi-Jaakko

Eli jos luento herätti kiinnostuksen avotunturissa hiihtämiseen, niin ei muuta kuin kipinkapin ilmoittautumaan Johdatus-kurssille! Ne ovatkin olleet tosi suosittuja ja esim. Tampereella on enää muutama paikka vapaana! Muilla kursseilla tilaa on paremmin.

PS. Luennon lopussa (ja nyt myös tässä) on linkki Tunturikerho Kolbman 2016 järjestämään ”Turvallisesti tunturissa – Eksymättä erämaassa” -seminaarin tallenteeseen. Tampereella puhuttiin tärkeää ja edelleen ajankohtaista asiaa tunturiturvallisuudesta eli sekin ”luento” on katselemisen/kuuntelemisen arvoinen.

Terveisin,
Avotunturit-tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *