Kesäkaudella, kun lumi on vähissä, Avotunturit-oppaatkin pitävät hieman lomaa hiihtämisestä ja ahkion vetämisestä. Viime aikoina ehkäpä suosituin kesäaktiviteetti (saunomisen ja grillaamisen lisäksi) on ollut packraft-melonta.

Packraft on pieni ja kevyt helposti rinkassa kulkeva kumilautta, jolla voi kuitenkin vaikkapa laskea koskia erämaajoilla, kalastaa syrjäisillä tunturijärvillä tai vaikka noutaa sorsajahdin saaliin suolammelta. Katso esimerkiksi Thomaksen video Huippuvuorilta kesältä 2015 tai Ninan blogi-kirjoituksen loppu heinäkuun Kebnekaisen reissulta tai vaikka Korpi-Jaakon blogi (englanniksi).

Avotuntureiden opasporukasta allekirjoittanut vetää kesäisin ahkion sijaan packraft-kursseja ja -vaelluksia (ja joskus ihan kirjaimellisesti niitä lauttojakin). Ja kun näillä sattuu vielä olemaan tilaa, ajattelin hävyttömästi mainostaa niitä täällä:

Yksi peruutuspaikka packraft-kurssille 20.-21.8.

Viikonloppuna 20.-21.8. pidän Packraft-kurssin Kymijoella ja sinne vapautui peruutuksen myötä yksi paikka. Tässä olisi hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan kalustoon ja opettelemaan melontataitoja käytännössä. Lisätietoja kurssista löytyy Korpi-Jaakon opastussivuilta. Ilmoittautua kannattaa välittömästi sähköpostilla (korpijaakko@avotunturit.fi), paikkoja on vain se yksi!

Muutama paikka packraft-vaellukselle 3.-11.9.

Syyskuun alussa (3.-11.9.) olisi tarjolla pidempi reissu eli packraft-vaellus Kilpisjärveltä Reisadalenin rotkolaaksoon Reisaelva-joelle. Reissu on ollut aiempina vuosina varsin mahtava: on nähty revontulia, kotkia ja ahmakin sekä patikoitu ja melottu upeissa ruskamaisemissa. Kaikkea tätä ei tietenkään voi luvata, mutta mahdollisuudet ovat hyvät. Lisätietoja jälleen Korpi-Jaakon opastussivuilta. Reissuun on vapaana useampi paikka, mutta koska reissuun on alle kuukausi, kannattaa ilmoittautua välittömästi sähköpostilla (korpijaakko@avotunturit.fi).

Packraft-kokoontuminen 16.-18.9.

Lisäksi syyskuun puolivälissä järjestetään jälleen packraft-harrastajien kokoontumisajot. Paikkana on tällä kertaa Vantaanjoki ja ajankohta 16.-18.9. Jos sinulla on lautta, niin tämä on loistava mahdollisuus tutustua muihin harrastajiin. Tai jos lautta puuttuu, niin voit tulla tutustumaan myös kalustoon. Katso lisätietoja täältä.

PS. EI hätää. Ei olla siirrytty kokonaan melontahommiin, vaikka erityisesti Nina ja Thomas ovat viettäneet paljon aikaa myös kajakeissa. Kyllä me aiotaan hiihtääkin. Kunhan tulee lunta. Osa ensi talven ohjelmista on jo vaivihkaa päivitetty sivuille ja kun kaikki saadaan julki, niin laitetaan siitä tietoa myös tänne blogiin. Taas on hyviä reissuja tulossa.

Skandinavian suurtuntureiden lisäksi talvella 2017 sukset suunnataan mm. Huippuvuorille ja Islantiin.

Kesäterveisin,
Korpi-Jaakko

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *