2.5.2022 / Päivä 9
23,9 km (yht. 146,5 km)
9 legiä (a 50min)
korkeus: 1840 m
sää: aamu -13C, heikko itätuuli; päivä -9C, 5-6m/s etelätuulta; ilta -15C, heikko etelätuuli; koko päivän puolipilvistä
sijainti: N 66,676900° W 047,310757°
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Pikkujutut

Aamutoimet aloitti tämä telttakunta taktisesti 06:45, niin jäi pikkusen enemmän aikaa rutiineihin. Aamupalaksi paistettiin jäätyneitä ruisleipäsiivuja paistinpannulla voissa ja päälle metwurstia. Puuron tapaiset sekotukset päälle.

Ulkona aamusella -13 astetta ja pieni tuulen väre heilutti telttoja. Aurinko paistoi ohuen pilvipeitteen läpi. Hieno keli näyttäs tulevan.
Aikataulut piti taas lähdön suhteen ja pienen sivutuulen ohjastamana lähdimme hiihtämään ja tuttua kompassilukemaa 140 astetta pidimme suuntana.

Koko päivän puhaltanut tuuli teki päivästä hieman vilpoisen, pakkasen purevuus oli luokkaa -19 astetta. Mitään erikoista ei päivässä ollut, yhtä kuljetuskonetta lukuunottamatta, sitä kaikki tuijotti, kun se lensi yli... pikkujutut! :D

Hiihtoa tuli iltakuuteen asti, eli ihan hyvä päivä.
Nyt kun tätä kirjoittelen niin teltassa keittimet päällä ja Teppo kauhoo lunta sulatettavaksi kattiloihin. Tässä teltassa syödään tänään makaronia, johon lisätään porsaan kuivalihaa, voita reilusti ja kassista tuli kermakastike ensimmäisenä käteen, joka lopuksi lisätään kattilaan.

Retkikunnalla kaikki hyvin. Yskimistä pikkuisen jokaisella kuivan ilman johdosta, mutta se kuuluu asiaan. Huomenna voidaan päästä jo näkemään DYE-2 horisontissa, jos kelit sallii.

Ai niin... Captain Morgan tulee tänään kylään yhdelle kaakaolle, sitten se saa jatkaa matkaa.

- Keijo

Kuvassa: Tämmöistä tä llä tänään(kin). (Kuva: Korpi-Jaakko)

4 Kommenttia

  1. Huisia, yksi kone lentää yli, ja siihen tottakai kiinnittää huomiota. Isovanhemmat aikoinaan ihmettelivät päivän kovaa liikennettä, kun kolme autoa oli ajanut päivän aikana kylätiellä Ypäjän Hyrsynkulmalla 70-luvulla. Aika kauas sää lähteä, että kokee saman nykyisin. Ollappa tuolla hiihtämässä.

    Jamaikalainen se vaivuttaa teitit lempeään uneen.

  2. Onkohan retkikunnalle ollenkaan voin makuista rypsiöljyä mukana vai mennäänkö pelkästään ns kovalla voilla?

    Teillähän on siellä jäätiköllä kunnon liikeruuhkaa ollut näköpiirissä tällä kertaa, jäätikön mittapuun mukaan.
    Näyttää toi suksikin liikahtavan mukavasti ku on sitä voita kauhottu ahkiosta blogin mukaan kovaa vauhtia ruokiin. Ahkiothan tulee ihan itekseen perässä kunhan suksi liikkuu :D.

  3. Semmoinenkin pikku ajatus tuli tässä mieleen, jos kysytään, että miksi pitää lähteä jäätikölle hiihtämään, niin Alko neuvoo, että: ”Mausteinen rommi tarjoillaan jäiden viilentämänä drinkeissä”.

  4. Heippa, teidän GPS karttamerkintöjen mukaan olette jo miltei puolessavälissä matkaa. Onkohan kyseessä GPS virhe vai onko reitti muuttumassa haasteellisemmaksi ja siten enemmän aikaa vaativaksi? Mitä muuta menetelmää käytätte sijaintinne ja suunnan määrittämiseen? Entä arkipäivän askareet. Miten peseydytte ja miten pesette pyykin vai Jätättekö ne tulevaisuuteen? Onko teillä lupa ja keinot pyydystää ohilentäviä lintuja ravinnoksi jos ruoka loppuu? Terveisiä ja tsemppiä teille kaikille ja varsinkin pikkuveljelleni. Terveisin Keijon utelias sisko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *