27.3.2023 / päivä -1

Kilsat: yksittäisiä
Legit: ei vielä
Korkeus: +15m
Sää: puolipilvinen -17 C
Seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Longyearbyenin kahvilaelämää … ja pakkailua

Vaikka tänä vuonna ei olekaan tavanomaista Huippuvuorten retkikuntaa, niin päädyimme kuitenkin taas hiihtämään Huippuvuorille. Tällä kertaa retkue koostuu Jaakosta, Ninasta, Thomaksesta, Peltsistä ja Juhasta. Suuntaamme vajaaksi pariksi viikoksi hiihtelemään tuttuihin maisemiin Newtontoppenin alueelle.

Toissapäivänä retkikunta laskeutui suunnitellusti Longyearbyeniin. Sää oli mitä parhain auringonpaisteineen, joskin etelänvetelille, lämpöasteisiin tottuneille napakka pakkanen aiheutti pitkien kalsareiden äkillisen kaivelun ja pukemisen.

Alkumatkaan jännitystä saatiin sillä, että yksi seurueestamme oli liikkeellä vain henkilökortilla. Google kertoi vaihtelevasti tietoa tarvitaanko passia ja SAS:n puhelinpalvelu sanoi, että tarvitaan. Pikaisen 7h ja yli 600km ekstra-ajelun jälkeen oli passi kourassa ja matka kohti Tromssan kenttää jatkui suunnitellusti. Lopputuloshan oli, että henkilökortti kelpasi kaikille, jotka olivat vähääkään kiinnostuneita henkilöllisyystodistuksesta. Tietty asia piti testata, vaikka passi olikin takataskussa. Mutta virallinen totuus kuitenkin on se, että passi täytyy olla.

Päästiin kentältä pirssin kyydissä valtavan tavaravuoren kanssa varastolle ja välppäys alkoi. Pari päivää on mennyt varusteita pakkaillessa sekä kahvilassa ja ravintolassa istuen. Nyt kaikki, ehkä, on ahkiossa ja ahkiokassikin mahtuu juuri ja juuri kiinni. Vaellus voi alkaa. Hiihtämään ei heti kuitenkaan päästä vaan otamme liftin paatilla Pyramideniin.

Blogeja ei tällä kertaa tule päivittäin, mutta kirjoittelemme kyllä aika ajoin seuraavan parin viikon aikana. Ja pallukka kartalla siirtyy päivittäin.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *