Vajaa kaksi viikkoa sitten, torstaina 26.5. lensimme retkikunnan kanssa Grönlannista takaisin Suomeen, jossa kesä oli jo vahvasti aluillaan. Viikko siitä eli torstaina 2.6. sukset ja ahkiot vaihtuivat meloihin ja packraft-lauttoihin ja koskimelontakausi alkoi Kymijoella yksityisellä packraft-kurssilla. Ja koko viikonloppu vietettiin aktiivisesti joella ja joessa. 😀 Ohessa joitain kuvia viikonlopulta.

Perjantaina jatkettiin kauden ensimmäisellä Packraft koskimelonnan perusteet -kurssilla. Hyvä sää, hyvä ryhmä ja paljon ehdittiin tehdä päivässä.

Kurssin jälkeen suuntasin vielä Thomaksen kanssa Kymijoen alaosiin tiedustelemaan sunnuntai-illan Koivukoski-Langinskoskiretken reitin vesitilannetta. Kylläpä oli koskimelonta kivaa! Vettä oli tarpeeksi ja laskeva aurinko tarjosi kaunista valoa koskiin. Harmi, ettei ollut järempi kamerakalusto mukana. Toisaalta, eipä siinä olisi ollut aikaakaan kuvata kun ABC:n burgereille päästiin vasta iltakymmenen jälkeen.

Langinkoski, koskimelonta, packraft. Kymijoki

Suurin osa viikonlopusta kului Rescue 3 Europen WRT-Rec-koskipelastuskurssilla Pernoolla. Kurssilla oli seitsemän osallistujaa ja Thomaksen kanssa häärimme mukana apuna ja kertaamassa taitoja. Kurssin kouluttajana toimi Lapin Koskikoulun Mark Hirst, joka on kansainvälisestikin tunnettu koskiturvallisuusguru. Kurssilla tuli paljon turvallisuus- ja pelastusasiaa – ja tietenkin uimista kosken kuohuissa!

Pitkä viikonloppu viimeisteltiin tiettävästi Suomen ensimmäisellä kaupallisella Koivukoski-Langinkoski-koskiretkellä. Kymijoen alaosien klassikkopätkällä oli vielä mukavasti vettä packrafteille (virtaama Koivukoskella 106m3/s) ja kosket tarjosivat kokeneille osallistujille sopivasti haasteita. Vain allekirjoittanut ja yksi osallistuja välttyi kokonaan uinneilta, mutta onneksi kaikki välttyivät mustelmilta ja kolauksia tuli korkeintaan itsetuntoon. Valitettavasti tältä reitiltä loppuu vesi kesän edetessä, mutta ensi vuonna vedetään taas uudestaa. Väli on Etelä-Suomen hienoin koskimelontapätkä!

Tulevana viikonloppuna olemme tukevasti kuivalla maalla Erämessuilla, mutta packraftit ovat toki olennainen osa ohjelmaa. 18.6. on jälleen kurssia tulossa Kymijoella – ja kurssille on vielä 2 paikkaa vapaanakin… Sitten oppaat pitävät hetken ansaittua kesälomaa. Varmaankin meloen, kun hiihtääkään ei oikein voi.

Melontaterveisin,
Korpi-Jaakko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *