8.5.2023 / Päivä 8
1,3km (yht. 106,8km)
1+ legiä
korkeus: 1700 m
sää: koko päivä plussalla, etelätuuli, pilvistä ja whiteout
sijainti: Grimmsfjall-tupa
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Ketun lenkkipäivä reunalla tulivuoren

Tänään ollaan toivuttu eilisistä Grimsvöttnin aiheuttamista maanjäristyksistä sekä tulivuorisaunan lempeistä löylyistä sumuisella ja tuulisella majapaikalla. Aamulla herättiin tuvan pehmeiltä patjoilta hyvin nukutun yön jälkeen, vaikka ensialkuun muutama soiva moottorisaha piti korvatulpattomia hiihtovaeltajia hereillä. Vattnajökullin botox-klinikka oli taas tehnyt yöllisen vierailun ja yhden allekirjoittaneen huulet muistuttivat jälleen pusukalaa. Tällä reissulla on todettu ettei tarvitse tulevaisuudessakaan huulitäytteitä harkita. Aamupalan jälkeen Mika piti puolen tunnin syvävenyttelyn, jolloin viimeistään jokainen tiesi miten jäykässä kunnossa jokaikinen lihas oli monen pitkän hiihtopäivän jälkeen. Päivä on sujunut leppoisasti lukien, nukkuen, syöden, saunoen, nestetasapainoa hoitaen ja tulivuoren hönkäilyjä tutkien. Päivän urheilusuoritus oli kävely kalderan reunalle, jossa maasta purkautuvat höyryt aiheuttivat ihailuja ja saat toi
muutamakin laavakivi jäädä lisätaakaksi ahkioon. Menomatka reunalle oli pidempi kuin paluumatka. Tuvan pihalle ilmestyi retken jälkeen myös ryhmän neljästoista jäsen Hildur-Jaakob lumiukko, joka tanakasti seisoi asennossa vahtimassa, että ryhmäläisten lepopäivä sujui hyvin.

Loppupäivä sujui pötkötellen, saunoen, sotien (pakolliset inttijutut), korttia pelaillen ja poppareita sekä lettuja syöden. Sauna oli poikkeuksellisen kuuma, taitaa tuo tulivuori olla aktiivisella ja lämpimällä tuulella. Näihin tunnelmiin lepopäivän ilta vaipuunee kohti yötä tasaisen rauhallisten kuorsausten myötä.

Kuten jo mainittiinkin, tämän päivän sää oli samanlainen kuin aiemminkin, sumppuista ja tuulista. Ei siis mitään uutta. Ja huomennakin hiihtosuunnitelma on kuulemma tuttuun tapaan sama, suunta 270 astetta ja seitsemän legiä. Sääkään tuskin muuttuu aiemmasta, luvassa whiteouttia ja lämpöä. Tai jos muuttuu niin se on Vattnajökullin ihme. Sitä odotellessa.

Terkkuja tutuille ja rakkaille!

– Kolmikko; eli Karoliina, Leena ja Maarit

3 Kommenttia

  1. Reissunne kuulostaa taasen mahtavalta. Kiva on lueskella päivän juttuja, joita odotamme innolla. Harmi vaan nuo ilmastomuutoksen tuomat vaikutukset luontoon. Terkkuja kaikille, eritoten Leenalle.

  2. Huikean hienolta kuulostaa reissu taas! 🙂 Äiti jo pelästytti kysellessään, että oonko kuullut Leenasta mitään… Hyvä, että kaikki hyvin siellä ja turvallista reissun jatkoa kaikille!
    Tättälle sydämiä!
    -Anu ja B&A-

  3. Kylläpä oli taas mukava lukea retkikunnan edesottamuksia ja erityisen mahtavia luontohavaintoja 🙂 Harmi, ettemme saa kuvia nähtäville. Huomista blogia odotellen… Tsemppiä koko porukalle!
    Terveiset Leena siskolle! Toivottelee Helena, omasta kopasta puhtaiden lakanoiden välistä. Hyviä öitä, kirpuille töitä… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *