7.5.2023 / Päivä 7
11,6km (yht. 106,8km)
4+ legiä
korkeus: 1700 m
sää: aamu plussalla, etelätuuli, pilvistä ja whiteout, mutta horisontti näkyi; vuorella 0°C 15m/s etelätuuli, räntää, whiteout sijainti: Grimmsfjall-tupa
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Saunapäivä

Lämpimässä makuupussissa pyörityn yön jälkeen herättiin perinteiseen tapaan whiteoutiin. Kasvojen paleltumavammojen ja jalkojen rakkuloiden teippaukset aamutuimaan, aamukuuntelu radiopuhelimilla klo 7.30, puurot ja leivät naamaan, kamat kasaan, vessojen hajotus ja matkaan sivutuulisessa tuiskussa, 3 asteen lämpötilassa. Matkalla nähtiin taas lintuparvi, pilkahdus vuoresta, muuten matkattiin valkoisessa maisemassa. Märkä lumi suli vaatteisiin.

Päivän tavoitteena oli nousta Grimsfjall:n -tuvalle. Kolmannella legillä näkökenttää ilmestyi 9 hengen retkikunta, joiden latu-urassa pääsimme lähelle tupaa. Loppunousussa lumi pakkasi suksien pohjiin ja voimat alkoivat hiipumaan, suksiakin piti ottaa pois jotta sai ahkiota vedettyä mäkeä ylös. Tuvan pihassa oli napakka tuuli 13-15m/s. Matkaa kertyi tänään 11.6 km.

Tuvalla ahkiot ja sukset parkkiin, lumien luonti ovilta ja köyden viritys tuvalta saunalle ettei whiteoutissa eksytä. Sauna lämpenemään ja suihkun korjaukseen. Vika löytyi käsipumpun kalvosta, jonka korjauksessa kokeiltiin erilaisia konsteja. Valmista tuli roudarin teipillä.

Naisten saunalla aloitettiin, lämpö saunaan ja suihkuveteen tuli tulivuoresta. Höyrysaunan lämpö ja peseytyminen oli niiin nautinnollista! Tosin suihku hajosi uudestaan ja yksi joutui lumipesuille… Miehet alkoivat korjaamaan suihkua uudestaan, tällä kertaa juuri supermaasturilla pihaan kurvanneiden lumitutkijoiden kanssa. Naiset saivat syödä ja köllötellä tuvan lämmössä miesten saunoessa. Kyllä arvostetaan tuvan lämpöä ja kaasuhellaa, kaivokin löytyi jostain. 🙂

Terkut kotiin ja tutuille, parantumiset rampa-Annalle!

– Jukka ja Alexandra

PS. Maa järisee aikalailla! Yrittääköhän tulivuori häätää meidät? :S

2 Kommenttia

 1. Kiitos toivotuksista :).
  Nuo tulivuorisaunan löylyt ovat kyllä ikimuistettavat! Ja kai te lumienkeleitä olette saunan vilvoitustauolla tehneet ;)?
  Fiilis siellä ylhäällä on hieno ja taukopäivä vierähtää varmasti leppoisissa merkeissä.
  Toivottavasti näkyvyys paranee ja pääsette turvallisesti alas sekä ihailemaan enemmän maisemiakin.
  Tällä viimeisetkin jäänrippeet lähtevät järvistä, Nessu-paketti on varattu alkavaan siitepölykauteen ja korvasienisaalistakin on jo löytynyt.
  Iloa matkantekoon koko jengille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *