9.5.2023 / Päivä 9
25,9 km (yht. 132,7 km)
8 legiä
korkeus: 1340 m
sää: koko päivä plussalla, lähes tyyni, ajoittain puolipilvistä, ajoittain pilvistä ja heikkoa tihkua sijainti: N 64,349210° W 017,751741°
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Alamäkeä ja aurinkoa

Aamu tuvalla valkeni suttuisena kuten niin moni aikaisempikin aamu, mutta onneksi näkyvyys oli kuitenkin aikaisempaa päivää parempi. Aika vieressä se tulivuoren kraateri sijaitsi.

Edellinen ilta oli sujunut rattoisassa tunnelmassa. Ticoticoa, Zorbasta ja muuta mukaansa tempaavaa musiikkia. Mika olisi ollut ehdottomasti illan parkettien partaveitsi, mikäli parketti olisi ollut. Nyt rytmi vei mukanaan penkillä istuen.

Hyvissä ajoin tupa kuitenkin hiljeni yöpuulle, sillä paluu hiihtovaelluksen päivärytmiin odotti seuraavana aamuna. Viimeistään seiskalta ylös ja kärki liikkuu ysiltä. Piti siis orientoitua uudestaan kahden tupayön jälkeen. Aamulla puoli seiskan aikaan jo ensimmäiset olivat vedenkeittopuuhissa ja seiskalta olivat viimeisetkin nousseet aamupalan tekoon. Kamat oli saatu ahkioihin jo hyvissä ajoin ennen ysiä. Tuvan siivous, nimet vieraskirjaan, ovet säppiin ja menoksi. Oli luvassa alamäkipäivä.

Alkupätkä kävellen ahkioita ohjaillen. Osa pärjäsi tässä paremmin kuin toiset. Ahkio kellahti yhdellä jos toisellakin nurin. Päästiin kuitenkin melko pian laittamaan sukset jalkaan ja kiinni päivän rytmiin: 50 minuuttia etenemistä, 10 minuutin tauko.

Maisemallisesti kelit eivät olleet suosineet meitä kovinkaan paljoa, mutta onneksi tänään pääsimme nauttimaan ympäröivistä hienoista maisemista ja ajoittain jopa auringon paisteesta, joka tosin sai aikaan rättirumban. Jokaisella tauolla jokainen sääti vaatetustaan ja laittoi aurinkovoidetta paljaan ihon suojaksi.

Kahdeksannen legin jälkeen oli aika pystyttää leiri ja pistää keittimet tulille.

Huomenna on mitä ilmeisemmin viimeinen hiihtopäivä. Ollaan siis, urheilutermiä lainaten, kaartamassa maalisuoran alkuun. Tosin mehän emme tiedä kuinka pitkälle lunta riittää ja odottaako meitä pitkäkin kävely & kanto-osuus. Mutta sitä on vielä turha murehtia, nautitaan niin kauan kuin voidaan!

t. Outi ja Vesa

3 Kommenttia

  1. No joo,kyllä se Leena taitaa tuoltakin reissulta selvitä takas. Onhan teillä kuitenkin alamäkipainotteinen loppumatka ymmärtääkseni. Aina tykänny suksimisesta alamäkeen,vaikka murtsikoillakin on pistämätön.
    Pitäkää huolta toisistanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *