13.5.2019 / Päivä 8
distance 0 km
total: 100 km
0 legiä
korkeus/elevation: 1717 m
sää/weather: aamulla/morning sunny 12 m/s, iltapäivä/afternoon cloudy 10 m/s. Jäätävä sade, icy rain. 0 C
sijainti/location: N 64.24.25 W 17.15.58, https://my.yb.tl/hankalajatka

Aamu alkoi pullantuoksulla, kun isä-Jaakko päätti leipoa pullaa retkikunnan henkisen hyvinvoinnin takaamiseksi. Tässä mökissä on uuni, mutta sama temppu onnistuu kuulemma teltassakin. Taikina vatkataan illalla muovipussissa, sen jälkeen muovipussi otetaan yöksi makuupussiin mahan päälle taikinan nostattamiseksi ja aamulla ne valmistetaan höyryttämällä. Ihanaa!

Sää on kuin morsian, maku vaan on erikoinen. Jäätävä lumisade ja nollanäkyvyys. Pidimme äänestyksen miten hoidamme loppukilometrit ja koulukunta 10 legiä + 10 legiä ti+ke päätyi voitolle. Huomenna lähtö klo 6 aamulla.

Tuvan täytti iltapäivällä iloinen puheen sorina kun porukka pulisi menevistä ja tulevista retkistä. Jos kaikki suunnitelmat toteutuvat niin tämä porukka meloo, kävelee, kiipeilee ja hiihtää maailman ympäri muutamaan kertaan.

Saimme myös seurata sivusta, kuinka Tonista ja Ninnusta kuoriutui Eka Vekaran manttelinperijöitä, kun he tekivät ruokainventaariota. Pienestä laatikosta nousi jatkuvasti uutta tavaraa, ruuan lisäksi sieltä löytyy teltat, makuupussit ja kuuraketit.

Retkikunta kiittää uusista kommenteista. Erityiskiitokset Sallalle, Jarnolle ja Jussille jotka jättivät meille muonaa tuvalle (mm. sirkkajauhetta) erityisterveisin!

Our morning started with baked bread by father–Jaakko to guarantee mental health of our group. It was awesome! We are stucked to this hut due to weather, which is icy snow and some strong winds. We voted about our future plans and decided to do 10 leg +10 leg Tue + Wed. Sta rt is tomorrow morning 6 AM.

Afternoon the hut was filled with various discussions about past, present and future expeditions. It sounds like this group will ski, walk, climb and cayak around the world few times

Expedition thanks again about greetings and comments on the blog. Special thanks to Salla, Jarno ja Jussi about food they had left for us with special greetings!

VL

4 Kommenttia

  1. Meinasinpa kommentoida samoin kuin Jussi – kuulostaa vaellukselta minun mieleen ? Ilmoittakaa vaan, milloin tuollainen retkikunta starttaa, niin olen oitis mukana ?
    Nämä kaksi seuraavaa päivää teillä kuulostaa sitävastoin melkoisen tiukilta, joten hitokseen tsemppiä niihin ?

  2. Retki on mennyt hyvin. Villen olkapää ei ole kipetynyt ainakaan niin pahasti, että sitä olisi mainittu.

    Terveisin
    Pekka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *