12.5.2019 / Päivä 7
distance 10 km
total: 100 km
3 legiä
korkeus/elevation: 1717 m
sää/weather: aamulla/morning sunny 1-2 m/s, iltapäivä/afternoon cloudy 1-2 m/s. -5 C
sijainti/location: N 64.24.25 W 17.15.58, https://my.yb.tl/hankalajatka

Harvoin tulee nukuttua ja saunottua tulivuorella – ainakaan arktisilla reissuilla – mutta nyt tulee sekin koettua. Tupa ja sauna toimivat geotermisellä lämmöllä, ja saunassa on jopa suihku!

Tupa on toki rakennettu korkeimpaan mahdolliseen kohtaan ja kiipesimme tänne peffat vaahdoten pitkin tulivuoren jäistä rinnettä. Onneksi Matias oli roudannut mukanaan gin tonic- vermeet ja jokainen sai tervetuliaishömpsyt majalla. Loppasuisimmilla iski jo koura kramppiin mukin ympärille mutta saatiin sitä silti annosteltua kaikille.

Kuten päivän kuva osoittaa, naiset pääsivät omimpien asioidensa eli kasvonaamioiden tekoon omalla saunareissullaan. Kyllähän naama pitää muutaman kerran vaelluksella huoltaa! Sauna toimii täällä turkkilaisen hammamin saunan tyyliin siten, että geoterminen lämpö höyrystää veden. Lämpöä oli noin 60 astetta!

Tulivuori on purkautunut viimeksi 1996, 1998 ja 2004. Nyt jännätään osuuko arpa kohdalle. Eli jos yöllä alkaa jyristä niin on syytäkin suksia kaakkoon ja nopeasti!

Retkikunnalla puhtaasti kaikki hyvin!

I have rarely slept and been in sauna at top of volcano, but today I got to experience it. They even have shower in this facility, all this works with geothermic power!

The hut is of course at the topmost spot of the volcano and we were swetting like pigs while climbing to this place, but sceneries are awesome! Luckily Matias had dragged some gin tonics on top of the hill so we all got some welcome drinks.

Like pic of the day shows, women are women also at expeditio ns: one should always do face treatment once or twice. Sauna is of turkish hammam style with steamed water up to 60 celsius.

This volcano has erupted latest 1996, 1998 and 2004. Now we are hoping we didn’t win in this lottery!

All well with expedition!

VL

3 Kommenttia

  1. Iloista porukkaa ”tulivuorisaunassa”. Varmaan ei ole paljon erikoisempaa paikkaa saunalle tällä telluksella? Mahtoi olla mukavaa käydä puhdistautumassa hiihdon lomassa. ”Jo nyt saunan saustuttelin, lämmitin kylyn utuisen. Kylve, veikko, kyllältäsi, vala vettä vallaltasi, pese pääsi pellaviksi, silmät lumisiruiksi.” (Kalevala)

  2. Hienolta kuulostaa tuo tulivuorisauna. Sinne pääsee varmaan myös helikopterilla, joten täytyykin laittaa lotto vetämään! Nousiko tulivuoresta savua ja vaikuttiko se ympäristön lämpötilaan? Reipasta reissun jatkoa koko retkikunnalle!

  3. Kuulostaa mahtavalta ja voin vaan kuvitella miten hyvältä sauna ja pesu tuntui teistä! Tsemppiä jatkoon kaikille ja erityisterkut Meijän Marille ( joka myös Annana joissakin piireissä tunnetaan ?). Seuraavat tarinat luetaan Montenegrosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *