hiihtovaellus, talvivaellus, Paistunturit, Etappi 04
Aurinko paistaa ja meno maistuu. Kuva: Markku

2.4.2021
Päivä 7 (35)
Legit: 5
Matka: 17,3km
Sää: aurinko paistoi ja hanki kantoi!

Etappi 04 maalissa

Lapin halki Etappi 04 hiihti tänään kolmen aikaan Tenon rannalle. Lomakylä Vallella nautittiin aurinkoisessa säässä virkistävistä juomista, terassikausi siis avattu. Sitten alkoi tavaroiden huolto. Seuraava etappi alkaa huomenna ja siihen mennessä kalusto pitää olla käyttökunnossa ja myös siistissä kunnossa seuraaville vaeltajille.

Sauna lämpeni sopivasti huollon aikana ja ja löylyä riitti.  Tämän jälkeen nautittiin hyvästä ruoasta Deatnu ravintolassa. Vaikka iloisia juttua riitti pöydän ympärillä, aika nopeasti vaeltajat hakeutuivat yöpuulle. Toiset odottamaan kyytiä kotiin arkeen ja toiset huilimaan yhden sisäyö ennen seuraavia ylämäkiä.

Ai niin, päivän hiihto! Saatiin nauttia kirkkaasta kelistä, ei tuulta, matalia pilviä, jotka avonnaisessa tunturimaastossa hetkeksi aamulla leijaili laaksoissa. Aurinko paistoi ja päivän pääaihe oli kuvaaminen: niitä otettiin suunnasta ja toisesta. Kokonaisuudessaan kiitän Etappi 04:n hiihtäjiä: meillä oli hyvin kirjavaa porukkaa mikä toi oman hauskan lisänsä. Maaliin päästiin ehjin nahoin ja monta kokemusta ja juttua rikkaampana. Täältä jatketaan osalla ryhmällä Lapin halki viimeinen etapaille ja toivotaan muille turvallista kotimatkaa ja pehmeää paluuta arkeen.

– Thomas

Deatnu, Utsjoki, Teno
Ravintola Deatnun herkkuja. Kuva: Thomas

Retkikunnan viimeisimmän leiripaikan löydät täältä.

Toim.huom.

Koska tämä kuitenkin kiinnostaa jotakuta, niin… Etappi 04:llä kilometrejä kertyi 107,4km ahkiot perässä. Lisäksi kullekin kertyi 10-50km ”päiväretkeilyä” ilman ahkiota, valituista päiväretkistä riippuen. Aikamoista!

Kaikenkaikkiaan Thomakselle on kertynyt Lapin halki -vaelluksella 574,3km ahkio perässä ja jos laskee kaikenlaiset ladunavaamiset ja päiväretket, niin varmaan reilusti yli 650km! Tuolla 574,3 kilometrillä hiihtelisi jo Grönlanni yli perusreittiä pitkin. Aplodit Thomakselle!

2 Kommenttia

  1. Kiitos mahtavasta reissusta ja isot tsempit Annalle, Annukalle ja Thomakselle sekä muille etappi 05:n hiihtäjille! Toivottavasti saatte nauttia hyvistä keleistä ja hangenkannosta 🙂

  2. Kiitokset vaeltajille, tsemppiä viimeisen etapin hiihtoon. Olemme hengessä mukana, hiven työnnetäänkin ylämäkeen jos sallitte.
    Me saadaan tämä reissu kohta ”pulkkaan” satakilsaa vielä jyväskylään.
    Aurinkoa sinne tv Mika & Make

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *