talvitelttailu, talviteltta, leiri, kuutamo
Leiri ja (melkein) täysikuu. Kuva: Markku

27.3.2021
Päivä 1 (29)
Legit: 3
Matka: 8,7 km
Sää: 0C, pilvistä.

Monelle hiihtäjälle telttaparin tapaaminen ensi kertaa on mielenkiintoista, minkälaisen henkilön kanssa tulee viettämään seuraavan viikon kolmen neliömetrin teltassa*? Eletään hyvin tiivisti telttaparin kanssa. Joskus toki pitkän päivän jälkeen yhteispeli vaati vähän hiomista ja tilan antamista sekä toisen huomioimista, itsestästämmehän se lähtee ja hyvänä lähtökohtana on aloittaa tankkaamalla, vaikka vähän lämmintä kaakaota. Itsellä on  tosi hyviä muistoja ekasta teltta parista Sarekin reissusta. Niin hyvin tultiin toimeen että oltiin vielä seuraavana vuonna Huippuvuorilla samalla kolmen neliön routamatolla ja sielläkin kolme viikkoa toimi hyvin.  Jotain näissä tuntureiden ihmisissä on, että niiden kanssa on helppo tulla toimeen.

Lisäyksenä, ilta kuuntelun aikana naapuriteltalta vaadittiin että blogiin vielä lisätään, että kaakaossa pitää olla vaahtokarkkeja ja iltapalaksi on syöty mangojäätelöä.

– Thomas

tunturi, tunturihiihto, hiihtovaellus, talvivaellus
Kyllä kelpaa! Kuva: Karoliina

28.3.2021
Päivä 2 (30)
Legit: 7,5
Matka: 25,1 km
Sää: aamusta vesisade, muuten auinkoa, +3C

Nelosetapin hiihtäjät starttasivat hiihdon tänään todenteolla eilisen lämmittelyn jälkeen. Jos eilen lämmiteltiin niin tänään oli kuumaa! Aamutoimia tehdessä pieni vesisaderintama ohitti meidät, mutta ennen ensimmäisen legin alkua taivas kirkastui. Koko päivä saatiin nauttia auringosta ja kelkkaurasta, joten matka eteni rivakasti. Hanskat, pipot ja välikerrastot lähti aika nopeaan lähes kaikilta ja aurinkorasvoja kaivettiin esille. Nestettä pitää siis nauttia joka tauko kunnolla.

Kilsojakin kertyi päivän aikana jos jonkin verran. Hiihtäjien yhteistoiveena on kuitenkin hankikanto, sillä kelkkaura ei jatku ikuisesti. Toivoa on, kunhan saataisiin vähän enemmän pakkasta. Harvemmin sitä kylmempää toivoo, mutta näillä keleillä makuupussissa on yöllä melko lämmin.

Yöpaikka löytyi Luomusjärvien läheltä ja tämähän on ihan luksustasoa. Nätti maisema ja puro vieressä! Ei siis lumien sulattelua tiedossa tänään. Tätä blogia tänään päivittävän telttaparin vanhemman osapuolen sanoin: Jos elämällä ei ole mitään muuta tarjottavaa kuin tällaista, niin ei voi olla paskempi elämä.

– Karoliina

Retkikunnan viimeisimmän leiripaikan löydät täältä.

Yksi kommentti

  1. Terveisiä Kevolta. Kylläpä etenee nopeasti reissu teillä. Täällä Utsjoella avattiin tänään ravintolat eli pääsette kuin pääsettekin ravintolaan syömään heti kun palaatte maastosta.36

    Karia jo ikävöin täällä, mutta kohtahan tuutte jo pois 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *