15.5.17 / Päivä 9
35,2 km (!!!)
8 legiä
korkeus: 1148 m
sää: Aamu +0°C, 20-22m/s, märkä tuisku, white out; loppupäivä +7°C, n. 15m/s, kevyt lumituisku, pilvinen
sijainti: N 64,3342° W 017,9287°

Maata näkyvissä!

Olo on hemmetin ristiriitainen. Vasta on päästy vauhtiin ja huomenna on edessä siirtyminen pääjäätiköltä sen reunamille. Yksimielisesti telttakuntamme 3/3 harkitsee siirtymistä lakkoon ja reissun pitkittämistä viikolla. Toki mielessä pyörivät rakkaimmat ihmiset ja heidän kuulumisensa, mutta tällä hetkellä elämme yhtä unelmistamme ja yhtä askelta seuraaviin unelmiin.

Mitä tänään on tapahtunut?

Heräsimme ihanan lämpimään tulivuoren tupaan. Aamutohinat ja sitten täyteen tuuleen! Sanan täydessä merkityksessä. Tuulta oli mitä lie, mutta todella korkeissa lukemissa.

Huipulta lähdettyämme olemme kävelleet ahkioita taluttaen , hiihtäneet sokkona valkeassa lumisumussa, seisten tuulen vietävänä kymmeniä kilometrejä ja toppuutellen alamäen vauhdista hurmioituneita ahkioita. Voi sitä tunnetta, kun ensimmäinen vuori alkoi erottua kaukana horisontissa monen päivän tasaisen ja valkean lakijäätikön tuijottelun jälkeen ja tajusimme jäätikön reunan olevan edessä.

Päivä on ollut huikea! Erityisesti 6 viimeistä hiihtolegiä (6 x 50min) koko päivän kahdeksasta on suksi luistanut erityisen hyvin. Moneen kertaan on ajatukset lentäneet yhtä vauhdikkaasti. Ja moneen kertaan myös vauhdikkaassa alamäessä pyrstöllemme pyllähdimme; ei vahinkoja onneksi, pyrstömustelmilla selvittiin! Jaakko kellotti nopeudeksi jopa 22,4 km/tunnissa, kypärät olisivat voineet olla paikallaan! Täytyy sanoa, että ahkion ohjaaminen narusta tässä vauhdissa oli välillä vähän jännittävää.

Nyt nautimme teltan lämmöstä ja syömme Sannin valmistamia kerrassaan mahtavan makuis ia paistettuja tortilloja! Täytyy sanoa, että kyllä kelpaa! Nautimme joka hetkestä, one’s in a lifetime!

– Nora, Minna ja Sanni

Terveiset:

Nora: Tuhat sata tsemppiä Kanadaan Kaj. Toivottavasti näen pian pyöräily aiheisia kuvia ;D !! Ikävä on jo, pian ensi kuussa nähdään love you <3 täällä kaikki hyvin.
Oi ihana miimubyrbylä 🙂 ihana saada sinulta terkkuja 🙂 niin sait hymyn huulille 😀 vaikka siellä *kelit. suklaata sama määrä ahahahh 1levy/viikko!!!

Minna: kiitos kaikille terveisistä! Ihanaa, että olette seuranneet matkaamme. Crossfit8000 porukoille jäätävän iloiset terveiset täältä jäätiköltä, kesäjuhlissa nähdään!
Kiitos Tomi kodin hoitamisesta, olet taivaanlahja! Kohta nähdään ja pääset tekemään tämän matkan kanssani valokuvien ja tarinoiden kera. Olet rakas!

Sanni: Joensuun Keijoille voimia yläasteemme hautajaisiin! Gingervidis on tällä hetkellä pienin ongelmista, näätte sitten kun palaan linjojen äärelle 😉 T. Quasimodo (jaakko ja nina onko oikein kirjoitettu?)

Kuvassa: Päivän hitain legi: pulkkien taluttamisra alas tulivuorelta suureen valkoiseen. (Kuva: Nina)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *