Talvinen luonto on uskomattoman kaunis ja palkitseva, mutta se voi olla myös ankara ja haastava, jopa vaarallinen. Ankarissa talvioloissa tarvittavat tiedot ja taidot voi kuitenkin oppia turvallisesti ja tehokkaasti. Samalla voit kokea unohtumattomia elämyksiä ja pääset tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin.

Ankarat avotunturit on nousujohteinen koulutusohjelma, sarja kursseja, vaelluksia ja retkikuntia, jotka vievät sinut maailman ääriin arktisen luonnon keskelle. Kursseilla opit tarvittavat tiedot ja taidot karuissa olosuhteissa selviämiseen – ja saatat jopa oppia nauttimaan siitä.

Sinulle on paikka arktisessa retkikunnassa!

Koulutusohjelma sopii kaikille, jotka haluavat oppia vaativaan talviretkeilyyn liittyviä taitoja ja hiihtää upeissa maisemissa, joissa kukaan ei asu ja vain harvat selviävät. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta, vaan opit tarvittavat taidot matkan varrella. Kokeneet oppaat huolehtivat matkojen sujuvuudesta ja turvallisuudestasi.

Pisimmätkin matkat alkavat ensimmäisestä askeleesta. Koulutusohjelmassa se askel on Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen, kaksipäiväinen lyhytkurssi, jolla tutustut pidemmillä vaelluksilla tarvittaviin tietoihin, taitoihin ja välineisiin. Johdatukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa retkeilykokemusta tai erikoisvarusteita ja kursseja tarjotaan eri puolilla Suomea, jotta löydät varmasti sinulle sopivan ajan ja paikan.

Johdatuksen jälkeen latu on avoinna hiihtovaelluksille Skandinavian suurtuntureille, joilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön ja tietysti tutustumaan mahtaviin maisemiin. Noin viikon kestäviä tunturihiihtovaelluksia järjestetään vuosittain useisiin upeisiin erämaisiin kohteisiin.

Tunturivaelluksen jälkeen sinulla on riittävästi taitoja ja kokemusta vaativaan arktiseen retkikuntaan osallistumiseen. Meidän mukanamme voit päästä hiihtämään Huippuvuorten kylmillä rannoilla ja valloittamaan saarten teräviä huippuja; hiihtää Islannissa jään ja tulen maassa halki Euroopan suurimman jäätikön sekä toteuttaa monen hiihtovaeltajan unelman: hiihtää halki Grönlannin mannerjäätikön valtavan jääerämaan. Vaativien retkikuntien suunnittelu ja valmistelu aloitetaan edeltävänä vuonna.

Vaellusten ja retkikuntien lisäksi koulutusohjelmaan kuuluu joukko yksi- ja kaksipäiväisiä erikoiskursseja, joilla voit perehtyä vaativilla arktisilla vaelluksilla tarvittaviin erikoistaitoihin kuten toimintaa lumimyrskyssä, jääkarhuturvallisuuteen tai retkikunnan lääkintähuoltoon.

Lisäksi kokeneet oppaamme tarjoavat tarvittaessa apua välineiden valintaan ja hankintaan sekä tukea kurssilaisten omien vaativien vaellusten suunnitteluun ja toteutukseen.

Haaveiletpa sitten hiihtäväsi Haltille, halki Grönlannin tai jotain siltä väliltä – meidän mukanamme se on mahdollista!

Tulossa

Päivitämme tulevaa ohjelmistoa.
Lataa lisää