11.5.2023 / Päivä 11ei hiihtoa (yht. 151,5 km hiihtoa)
ei legejä
korkeus: jotain
sää: aamu +5C, aurinkoinen, itätuuli; päivällä autossa kuuma; illalla Reykjavikissa plussalla, sateista, tyyni
sijainti: Reykjavik
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Viimeistä viedään

Eilisen varustesavotan jälkeen herättiin vielä kertaalleen Helsportin linnakkeen tarjoamasta suojasta. Aurinko nousi verrattaen kuumana ympäröivän kiviautiomaan ylle, eikä teltassa paljoa normiherätystä pidempään viitsinyt kökkiä.

Aamukuuntelussa ei mitään ihmeellistä, jeepit tulisivat hakemaan puolilta päivin. Tosin ennen aamukuuntelua kuulin ohimennen, että nohevat nokkamiehemme olisivat oman radionsa eilisessä voimamieskisassa jonnekkin hävittäneet. Mitenlie saivat aamukuuntelun höpistyä, korjaustarpeista ja keittimistä radion rakentaneet.
Kuuntelussa kuultiin myös, että reissun telttakolmikko, Karoliina, Leena ja Maarit aikovat järjestää lettukestit ja nopeimmat ovat tervetulleita. Jo rupesi aamu-unisia vaeltajia raahautumaan "pystökaffelle" kuten Rauman torilla on tapana.

Parin hyvin paistetun letun, hillon ja hunajan jälkeen lähdettiin järjestämään varusteita kuljetuskuntoon. Allekirjoittanut arvelee, että vulkaanista alkuperää olevaa mustaa pölyä/hiekkaa löytyy varusteista vielä ensitalvenakin.
Puolilta päivin saapui kaksi monsteriautoa hakemaan hiihtovaeltajat pois tästä vieraasta lumettomasta painajaisesta. Etenkin Mercedes Sprinter pohjainen jokapaikkaan kiipeävä hirviö oli enemmistön mieleen. Johtotähti on johtotähti, myös jäätiköllä.
Kolmituntisen jeeppimarssin aluksi poimittiin toisen auton kyytiin myös apua radiottanut epäonninen paikallinen kurapyöräilijä, jonka enduroprätkä oli päättänyt ottaa lopputilin keskelle kivikkoa. Kauanko kaveri olisi saanut haikata autolleen ilman meitä jää vain arvailun varaan.

Matkan puolivälin paikkeilla pysähdyttiin "maailmanlopun viimeiseksi kuppilaksi" Ninan toimesta ristityssä ruokapaikassa. Kyseessä tosiaan oli ihan kelpo hampurilais-/taukopaikka kivisen erämaan laidalla ilman naapureita missään ilmansuunnassa. Kaiken maailman kuivatuista kokkareista sun muista gourmet-herkuista puolitoista viikkoa nauttinut retkikunta hävitti hampurilaisateriat, kahvit ja leivokset melkoisen eläimellisin ottein.

Marssin päätteeksi majoituksen pihalla perinteinen tavaravuoren räjäytys, jako ja lentokuntoon lajittelu. Lajittelun päätteeksi vielä viimeinen marssi lähipizzeriaan hyvän ruuan, oluen ja seuran äärelle. Maistui merkillisen hyvälle pussiruokadieetin päälle. Reissumme on virallisesti päättynyt. Pizzalta vielä suunta läheiseen viskibaariin tahimaan matkan tärkeimmät pointit ja suoritukset läpi ja suunnittelemaan mahdollisia tulevaisuuden projekteja. Erittäin mielenkiintoisia ideoita heitetty ilmoille, kerrottakkoon. Retkikunnalla kaikki siis erittäin hyvin.

-Eetu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *