Ankarat avotunturit -hiihtovaellukset ovat täydessä vauhdissa ja oikeastaan tämän talven osalta jo loppusuoralla.

Karkauspäivänä Sarekissä hiihtämässä. Tämä ei onnistu joka vuosi! (Kuva: Jaakko "Korpi-Jaakko" Heikka)
Karkauspäivänä Sarekissä hiihtämässä. Tämä ei onnistu joka vuosi! (Kuva: Jaakko ”Korpi-Jaakko” Heikka)

Allekirjoittanut kävi vetämässä Sarekissa kaksi viikon vaellusta: Ensin Avotuntureiden tarjonnassa uuden reitin Ritsemistä Saltoluoktaan, jossa mukana oli myös Wikström harjoittelijan roolissa. Toisena reissuna vedettiin perinteinen Sarekin kierrosta Ritsemistä alkaen ja sinne palaten ja jälkimmäisellä mukana opastamista harjoittelemassa oli Teirasvuo. Osin päällekkäin jälkimmäisen Sarekin reissun kanssa Vaiska kävi hiihtämässä Sylarna-tuntureilla upean ja historiallisesti mielenkiintoisen Karoliinireitin.

Parhaillaan allekirjoittanut valmistautuu kauhealla tohinalla Huippuvuorten retkikuntaan ja sitä seuraavaan Grönlannin ylitykseen. Molemmista lisätietoa myöhemmin. Vaiska puolestaan valmistautuu Kebnekaisen ja Haltin vaelluksiin. Näistä lisää tarinaa myöhemmin.

Retkikunnista seuraa juttua lähiaikoina ja luonnollisestikin kuulumisia tulee blogiin myös suoraan jäältä, tekniikan ja ajan salliessa. Jos ajantasaiset kuulumiset kiinnostavat, niin kannattaa seurata tai ainakin vilkaista aika ajoin myös @avotunturit-twitteriä.

Nyt kuitenkin Renon erinomainen video tämän vuoden ensimmäiseltä Sarekin hiihtovaellukselta: mainio porukka, rauhallista menoa, vaihtelevaa keliä ja vaihtelevaa, mutta pääosin hyvää säätä. Voipi olla, että hiihdämme Sarekin halti Salkoluoktaan myös ensi vuonna…

Hyviä hiihtokelejä kaikille toivoen,
– Korpi-Jaakko

 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *