Talvi tuntuu Etelä-Suomessa vielä kovin etäiseltä: maa on musta ja ruoho vihertää, lämpömittari on plussalla ja vettä sataa. Mutta me luotamme siihen, että talvi tulee kyllä tapansa mukaan. Etelä-Suomessa talvi voi olla taas hieman myöhässä ja laadultaan heikko, mutta kyllä se sieltä tulee. Ja aina on päästy kurssit ja retket pitämään ihan suksilla hiihtäen. Ja kevättalven suurtunturivaelluksilla pohjoisessa on lumitakuu, vaikka etelässä lumitilanne olisikin heikko. 😉

Hiihtoretkeilyä Etelä-Suomessa talvella 2015.
Hiihtoretkeilyä Etelä-Suomessa talvella 2015.

Niinpä nyt kannattaa, säästä huolimatta, suunnata katse tulevaan ja miettiä talven hiihtovaelluksia.

Johdatus-kurssit

15-01-18EOS 6D9346_600
Syötteen suunnalla on varmasti tarpeeksi lunta jo alkutalvesta.

Me tarjoamme kaksipäiväisiä Johdatus-kursseja tulevana talvena tammi-helmikuussa eripuolilla Suomea:

Ensimmäinen kurssi pidetään 9.-10.1.2016 Syötteellä, jossa lunta riittää varmasti! Kurssi alkaa teoriaosuudella hotelli Iso-Syötteen tiloissa lauantaina klo 09.00 ja siitä siirrymme maastoon harjoitusretkelle, joka päättyy sunnuntaina klo 14:00 mennessä. Syötteen kurssi sattuu Loppiaisviikolle, joten sen voi hyvin yhdistää vaikka pitkän viikonlopun hiihtolomaan Syötteen laduilla tai rinteissä. Majoittua voi esim. hotelli Iso-Syötteellä, jonne voi ottaa vaikka perheenkin mukaan siksi aikaa kun on itse kurssilla. Kurssille on vielä muutamia paikkoja vapaana.

Seuraavaksi kursseja pidetään Lahden Messilässä kahtena peräkkäisenä viikonloppuna 16.-17.1. ja 23.-24.1.2016. Messilässäkin on kokemuksemme ja tilastojen mukaan ollut aina riittävästi lunta. Varsinkin jälkimmäisellä kurssilla on myös hyvin tilaa.

Järjestämme, ensimmäistä kertaa, kurssin myös Tampereella 23.-24.1. Kurssi alkaa ja päättyy Hiking Travel HITin Bikini Barista eli melkein Tampereen keskustasta! Paikalle on siis helppo saapua vaikka julkisella liikenteellä. Aloitus on tavalliseen tapaan lauantaina klo 09:00 ja kurssi päättyy samalle paikalle sunnuntaina klo 14:00. Kurssilla on vielä useita vapaita paikkoja!

Talvikauden viimeinen kaikille avoin kurssi (myöhemmin järjestämme vielä kursseja eräopasopiskelijoille) pidetään Solvallan alueella Espoossa 6.-7.2.2016. Helmikuun puolella Nuuksion järviylängöltäkin löytyy jo varmasti tarpeeksi lunta harjoitusretkelle. Paikalle on myös helppo saapua julkisella liikenteellä. Kurssilla on vielä useita vapaita paikkoja!

Uutta! Mini-hiihtovaellus!

Retikunta harjoittelemassa Päijänteellä tammikuussa 2011.
Retikunta harjoittelemassa Päijänteellä tammikuussa 2011.
15-01-24EOS 6D9374_1920
Surkeasta talvesta huolimatta, Päijänteellä oli hyvä hiihdellä myös tammikuussa 2015.

Mutta on meillä tarjota muutakin kuin johdatus-kursseja. Tulevana talvena tarjoamme uutena ohjelmana kolmipäiväistä mini-hiihtovaellusta Päijänteen jäälakeuksilla 12.-14.2.2016.

Mini-hiihtovaellus on juuri sitä mitä nimi antaa ymmärtää: hiihtovaellus puristettuna pitkään viikonloppuun ja järjestettynä hienossa, mutta helposti saavutettavassa paikassa, jotta matkoihin ei kulu turhaa aikaa. Päijänteen jäät tarjoavat hienon ympäristön hiihtoretkeilyyn ja olemme hyödyntäneet niitä aiemmin retkikuntien harjoittelumaastona, mutta nyt tahdomme tarjota tämän kokemuksen muillekin.

Mini-hiihtovaellus soveltuu hyvin ”matalan kynnyksen” jatkoksi Johdatus-kurssille tai kertaukseksi ennen tunturivaellusta tai retkikuntaa, mutta on sellaisenaankin kokemisen arvoinen pieni seikkailu. Lisätietoja mini-hiihtovaelluksen info-sivulta.

Leiri Päijänteellä. Jäätyneiltä järviltä löytyy erämaan tuntua kun tietää mistä etsiä.
Leiri Päijänteellä. Jäätyneiltä järviltä löytyy erämaan tuntua kun tietää mistä etsiä.

PS. Korpi-Jaakko suuntaa lumen perässä Syötteen maisemiin jo tällä viikolla ja Nina seuraa perässä jouluviikolla. Lyhyitä raportteja lumisista maisemista tulee todennäköisesti Twitter-tileille @avotunturit ja @korpijaakko.

Talvea odotellessa,
Avotunturit-tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *