Päivä 10
11.4.2015
Sijainti: N79,12146 E016,85166
Kuljettu matka: 13,5 km
Sää: aamun -17C:sta illan -10C:een, aurinkoista

Tänään oli yksi reissun odotetuimmista päivistä. Jo edellisillan viimeisellä reissulla pihalle tuli tarkkailtua säätä kriittisesti; tuulennopeus puuskissa lähenteli 20 m/s, toisaalta pilvisen päivän päätteeksi lähivuorten huiput olivat paljastuneet lupaavasti pilviverhon takaa, vaikka lunta välillä satelikin. Mietitytti tuleva päivä.

Noh, täällähän on onni potkinut säiden suhteen, eikä tämä aamu tuonut poikkeusta. Teltan ulkopuolella odotti sininen taivas ja täysin tyyni keli. Matkaan pakattiin jääraudat, valjaat, hakut ja köydet. Alkumatkasta hiihdimme noin puolitoistatuntia, tämä osuus sisälsi nousua 400 m. Satulassa sukset vaihtuivat lumirautoihin, ja järjestäydyimme kahteen köysistöön. Aurinko lämmitti nousuamme koko matkan. Ilman kommelluksia saavutimme huipun 500 nousumetrin jälkeen. Onnittelimme toisiamme ylävitosin ja poseerasimme kameralle vaihtuvin teemoin. Perriertoppen on metrin alempi kuin Newtontoppen (Huippuvuorten korkein), mutta maisemiltaan ylivertainen. Täällä on oikean vuoriston tuntua.

Huipulla oli käytettävä hyväksi tilaisuus viestittelyyn kotijoukkojen kanssa. Kukkulan päällä oli hyvät tolpat ja viestit sinkoilivat. Ja kivalta tuntui kuulla tutut äänet puhelimessa. Terveiset vielä kaikille kotiin!

Myös alamäki sujui kommelluksitta, eipäs – yksi jalka kävi railossa, mutta koska mitään ei sattunut, eipä siitä sen enempää. Paitsi, että komealtahan se näytti, kun itsekin sinne kurkistelin hypätessäni samaisen kohdan yli, sinistä jäätä. Alastullesssa oli vielä hyvä tilaisuus nauttia edessä aukeavasta näkymästä ja suunnitella puuhaa huomiselle vapaapäivälle. Jos sää vain sallii… täytyypä taas tutkailla illalla taivasta sillä silmällä.

– Satu

4 kommenttia

  1. Ihan mahtavaa! Oon niin iloinen teidän puolesta että säät on suosineet juur sellaisina päivinä kun niiden etenkin pitää. Hauska seurailla retkeä täältä kotisohvalta. Kiva tunnelma ja yhteishenki välittyy kuvista ja teksteistä tänne asti!

  2. Moi, kartta ei oo tänään päivittyny ollenkaan. Hienoa, että huiputus meni hyvin. Ukkoselle <3. 🙂

  3. Huippua että molemmat huiputukset onnistui niin upeasti! Kiitos kivasta blogista, josta tekee erityisen mielenkiintoisen se, että monet retkikunnasta osallistuvat kirjoittamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *