26.4.2018 / Päivä 2
9,81 km
8 legiä (50min)
korkeus: 766m
sää: aamu -10C aurinkoista, päivä -4C aurinkoista, kepeä, mutta viileä tuuli
sijainti: N 67.12811 W 049.81575

Pelkästää kivaa

Herätys oli kello viisi ja teltan ulkopuolella odotti ensimmäinen auringonnousu jäätiköllä. Aamutoimien jälkeen siirryimme jäälabyrinttien valloitukseen. Alkumatkan eteneminen oli hidasta: irronneiden jäärautojen kiinnittelyä, reitinvalintojen puntarointia, muuten vaan maiseman ja mahtavien jäämuodostelmien ihailua. Erinäisesten ylä- ja alamäkien, umpiperien ja kiertoteiden jälkeen matkanteko helpottui, ja lopulta reitti oikeni niin, että kaksi viimeistä legiä tultiin suht suoraan suksilla. Pääsimme hyvissä ajoin leiriin, ja auringon paistaessa oli aikaa suorittaa mainoskuvauksia ja kaivaa reissun eka huussi.

Kaikenlaisia Grönlannin reissuja, ylityksiä ja yrityksiä, on tullut seu rattua jo parikymmentä vuotta. Pikkuhiljaa tuli selväksi, että onhan sinne itsekin päästävä menemään. Jostain syystä oli heti alun alkaen mielessä, että jos joskus lähden, niin ehdottomasti naisporukassa. Eipä sillä oikeasti väliä, hienoja reissuja olen saanut tehdä kaikenlaisten ihmisten kanssa. Hienoa silti, että se toteutui näin.

Maisema on hieno. Hiihtäminen on kivaa. Kaikki on kivaa. Pelkästään kivaa.

Satu

Kuvassa: Naiset knööleissä (kuva:Nina)

5 Kommenttia

  1. Hej
    vi är många i paulig group som gärna vill följa din resa över grönland, men tyvärr är det många av oss som saknar finska språkkunskaper. kan du tänka dig att skriva på engelska istället?

  2. Reissun yksi hiennommista kohdista on tuo jäälabyrintti, jää on kaunista.Mutta myös hyvin arvaamatonta, pienessä hetkessä kaikki voi muuttua.Teillä on hieno matka edessä. Ei muuta kuin eteenpäin naiset. Ainutkertainen retki .

  3. Mahtavaa, hyvä te! Kiitokset blogista, upea seurata! Oikein hienoa matkaa teille kaikille, nauttikaahan! T. Saariselän tuntureilta Hanne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *