11.5.2022 / Päivä 18
23,4 km (yht. 337,1 km)
9 legiä (a 50min)
korkeus: 2440 m
sää: aamu -25C, tyyni, aurinkoinen; päivä -20C, 5-6m/s kaakkoistuuli, aurinkoinen; ilta -22C, 7-8m/s kaakosta, puolipilvistä
sijainti: N 66,337253° W 043,169028°
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Pakkasta ja tuulta

Herään aamulla 6:55 nappaan makuupussini mukaan ja työnnän karvaisen naamani ulos teltan oviaukosta. Ahkiossa oleva lämpömittarini näyttää -25 astetta pakkasta ja aurinko tuijottaa lähes pilvettömältä taivaalta telttakyläämme, on aivan tyyntä.

Aamutoimien jälkeen retkikuntamme koneisto käynnistyy yhdeksältä ja matka alkaa.
Pari ensimmäistä legiä meno on kovin tahmeaa, eikä suksi luista juuri ollenkaan pakkaslumessa, mutta jo kolmannella legillä päästään taas vauhtiin ja matka alkaa taittua ihan mukavasti .

Pakkanen paukuttelee parissakymmenessä asteessa koko päivän ajan ja suksi luistaa ihan kohtalaisesti.

Iltapäivän puolella kuvittelen sieraimiini kantautuvan paistetun mursunlihan tuoksun, mutta rehellisyyden nimissä on pakko sanoa että mursun haju tuli todennäköisesti hiestä märän kuoritakkini alta.

Iltaa kohden tuulikin heräili ja yritti parhaansa mukaan palelluttaa retkikuntamme jäseniä siinä kuitenkaan onnistumatta.

9 legiä ja leiri pystyyn, sitten telttaan sulattelemaan jääkökkäreitä naamasta.
Keijo laittelee päivällistä makaronista ja kuivalihasta, kohta päästään syömään. Sitten vielä iltakahvit niin eiköhän tämä päivä ala olla käsitelty.

Huomenna retkikunnalla on (todennäköisesti) lepopäivä.

- Teppo

PS. Kiitos Pihla ihanasta kirjelapusta. Se löytyi aamulla tämän päivän päiväpussista. - Äiti

Kuvassa: Keijon tyylinäyte iltapäiv ltä. Kylmää kyytiä jäätiköllä. (Kuva: Korpi-Jaakko)

2 kommenttia

  1. Oi että, no nyt ei voi sanoa muuta kuin että kuulostaa niin Grönlannilta, niin GRÖNLANNILTA. Pitäisikö minun hakea Merike pois, eihän tuo nyt ole ollenkaan naisten hommaa. Vai olenko sittenkin vain pikkuisen kade? Ja jos on vielä noin kekseliäs tytär tukemassa, kestää sitkeästi pakkasen ja muut vaivat aivan varmasti. Juholle erikoisterkut, ja kaikille muillekin lämpöiset terveiset 🥰

  2. Se on hieno hetki, kun ”ylämäki” loppuu ja ”alamäki” alkaa. Onnea ja jaksamista loppusuoralle! Vielä ei taida ihan päästä lykkimään tasatyöntöä, lumikin kai siellä ylhäällä on takkuista. Mutta henkisesti se on lopun alku. Enää vajaa viikko, niin alkavat reunavuoret kohota horisontista. Kyllä täällä nojatuolissa jännittää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *