27.4.2022 / Päivä 4

14,7 km (yht. 49,7 km)
8 legiä (a 50min)
korkeus: 1160 m
(Eli GPS:n mukaan vähemmän kuin eilen! Sitä ei kyllä uskota...)
sää: aamu nollassa, pilvistä 8-10m/s etelätuuli; päivä nollassa, pilvistä, 12-13m/s etelätuuli, whiteout menosuunnassa; ilta -1°C, puolipilvistä, 8-10m/s
sijainti: N 67,083313° W 049,263219°
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

OPPIKIRJAN MUKAINEN PÄIVÄ

Melko tarkkaan seitsemältä alkoi kuulua kolinaa joka teltasta. Aamu oli tuulinen ja lumi oli nujuuttanut ahkiot melkein piiloon. Jokainen telttapari sai aamutoimet tehtyä aikataulun mukaan ja karavaani lähti liikkeelle klo: 09.10. GPS-reittipisteen suuntima kompassiin ja hiihto alkoi.

Tuuli voimistui matkalla ollen mahdollisesti jopa 13-15m/s ja sivuvastaisesti häiritsi kulkijoita. Maasto oli edellisiin päiviin verrattuna helppoa. Ei tarvinnut tiedustella ennakkoon reittejä ja etsiä parempia kulkuväyliä vaan telttakunnittain vuorovedolla hiihdettiin ilta kuuteen asti nousuvoittoista maastoa.

Leiripaikka on täydellinen, ei missään suunnalla mitään muuta kuin tasaista lumikenttää.

- Keijo

Kuvassa: Jonkun tauon lopuksi joskus jossain. Ajantaju alkaa hiljalleen hämärtyä. (Kuva: Korpi-Jaakko)

3 kommenttia

  1. Sitkeää menoa. Jos yöksi ei tule kovaa pakkasta, ja muutenkin turvallista, saatte kaikki nukkua sikeästi aamuun saakka. Hyvää yötä teille kaikille.

  2. ”Jonkun tauon lopuksi joskus jossain.” Niin hyvin sanottu Keijo ja kuvaa täydellistä retkeilyä! 🙂 Pistäkäähän jossain vaiheessa tarinaa vähän teidän retkieväistä, mukava fiilistellä minkälaisia retkiherkkuja kokkailette. Onko Merikellä energiaöljyt mukana? Hyvää Vappua sinne lumikentille!

  3. Hyvät Vaput ja etelää myöten täälläkin vihmoi vähän räntää taivaalta alas. Eli perus Vapun ajan kelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.