20.3.2019
4,5 legiä
9,7 km

Koivikossa hiihtoa ja kammi. Lähdettiin aamulla liikkeelle koivikon läpi, löydettiin jopa sopivaa reittiä ja vältettiin pahimmat kumpareet. Päästiin avamaan kunnon latu mukavan pehmeässä, mutta ei liian syvässä hangessa. Joen penkasta saatiin jopa tuoretta vettä, mikä maistui sulatetun lumen sijasta. Järven jäällä meno sujui hyvin. Riveistä oli toistuvasti kuullut viimeisillä päivillä sana ”sauna”. Keli oli meitä suosinut, joten meillä oli päivä varalla, mutta telttalepopäivän sijaista porukka kaipasi jo STF:n tunturiasemalle saunaan ja katetulle illalliselle. Asia selvä – huomenna suunta siis sinne. Meillä oli kuitenkin puolikas päivä käytettävissämme ja ympyrähiihdon sijaan rakensimme lumikammin järven rantaan.

Lumikammia rakentamassa. (kuva: Åsa)

21.3.2019
4 legiä
13 km

Reissun viimeisen legit. Lähdettiin rauhallisin mielin liikkeelle aamusta hiihtämään kohti Saltoluoktan tunturiasemaa. Sarek halusi tarjota meille vielä pienet jäähyväiset, mikä tarkoitti sitä, että hiihdettiin pari legiä yltävässä tuulessa ja huonossa näkyvyydessä. Syötiin viimeiset legieväät pienessä tuiskussa ja ruvettiin laskemaan mäkeä alas kohti saunaa. Juuri saavuttumme puurajaan alkoi kuulua lähestyvä myräkkä ja myrskytuuli iski täydellä voimalla. Viimeisen kilsan hiihdon jälkeen kovassa kelissä oli varsinaisen mukavaa astua tunturiaseman oven takana olevaan tunnelmalliseen maailmaan takkoineen, katettuine pöytineen ja lämpimine saunoineen. Jäljellä yhdessä olemista, varusteiden huoltoa ja ajomatka kotiin.

Ihan ei auringonpaistettariittänyt koko kahdelle viikolle. (kuva: Thomas)

PS. Retkikunnan ”live”-blogi päättyy tähän. Myöhemmin saattaa vielä tulla kuvia tai tunnelmia matkan varrelta, mutta seuraavaksi blogissa palataan Kolmen valtakunnan vaelluksen tunnelmiin… – Korpi-Jaakko

Retkikunnan leiripaikkojen sijainnit löytyvät täältä: http://www.shareyouradventure.com/map/80256/avotunturit/Sarek2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *