20.5.2018 / Päivä 26
37,75 km
13x50min legiä
korkeus: 1838m
sää: Oikein jees. Iltapäivällä liian kuuma ja nolla tuuli.
sijainti: N66.02888 W040.75821

Töttöröitä!

Jälleen on takana pitkä hiihtopäivä ja kilometrejä kertyi mukavasti. Maasto oli muuttunut yön aikana sastrugilänteistä, joiden välissä oli hyvä ja tasainen hiihtää, kokonaan sastrugikentäksi. Töppyrät on maltillisia, mutta kyllähän nuo menon tekee raskaammaksi ja hitaammaksi. Ahkio jää välillä töttörön reunaan kiinni ja saa nykäistä, että pääsee jatkamaan matkaa. Lisää duunia siis. Maisema näyttää tällä hetkellä kovasti samalle kuin kuvat kuun pinnalta. Onnea toivotamme Johannan kommentissaan mainitsemille nopeusennätyksen tekijöille! Eivät ole helppoa hetkeä valinneet, sillä idässä on paljon lunta.

Tänään oli hiihdon lomassa muutakin aktiviteettia. Pidettiin jääkarhuturvallisuud en kertauskurssi, eli miten toimitaan, jos nalle kohdataan, ja samalla testattiin, että mukanamme raahaamamme ase edelleen toimii. Lähestymme hillitöntä vauhtia itärannikkoa ja siellähän niitä nalleja saattaa luurata. Joku pohdiskeli nalleen törmäämisestä whiteoutissa. Mahdollista toki, mutta luulen, että haistaan sen verran pahalle, että nallukka kääntyy tarkkoine nenineen toiselle reitille. Ja ovathan pulleat hylkeet herkullisempia kuin 26päivää sitkastuneet hiihtäjät. Mutta siis ase toimi mainiosti ja kaikki osuivat nallea leikkivään tyhjään bensakanisteriin. Toivomme tosin edelleen, että nallet ja me ei kohdata.

Jääkarhukertauksen jälkeen suksi luisti yllättävän hyvin. Taidettiin löytää toinen alamäki! Kyseisen legin jälkeen alkoi vaatteiden vähennys, sillä aurinko porotti siniseltä taivaalta ja tuuli oli tyyntynyt. Nähtiin myös harvinaisuus, että Sanni hiihti ilman neopreenimaskia! Hän on tämän reissun pääsääntö isesti suksinut myrskylasit ja -maski päässä säästä riippumatta.

Aiemmin oli puhetta botox-huulista ja pakkasenpuremista poskipäissä. Ne ovat melkeinpä mennyttä, mutta jäätikköyskä (kylmä ja kuiva ilma) tuntuu vaivaavan melkeinpä kaikkia. Välillä legitauot menevät vuorotahdissa köhien, ei vielä olla saatu tahtia yhtenäiseksi. Tämä köhä onneksi poistuu, kunhan mennään vähän vielä alemmas. Lisäksi jalat ovat kovilla tällaisessa touhussa. Iltavenyttelyt ovat melkeinpä arkea, tai ainakin seuraavana päivänä venyttelemättömyys kostautuu. Pientä kremppaa siellä ja täällä, rakkoja ja muuta kivaa, mutta kaikki vielä ihan hallinnassa olevia vaivoja.

Tällaista täällä tänään. Matkaa jatketaan huomenna taas. 🙂

Nina

Kuvassa: Osui! (kuva:Nina)

6 Kommenttia

  1. Huojentavaa nähdä kartasta miten lähellä määränpäätä olette! Hyvä te!?
    Vi ses snart Frida!?

  2. Paljon tsemppiä ja jaksamista loppukiriin koko porukalle ja Minnalle! Huikean matkan olette taittaneet 🙂 T. Annika ja Christian NORDIQilta

  3. Reipasta vauhtia lähenee itärannikko, tekemisen meininkiä ja pitkiä päiviä!

    Norskit olivat yöllä puolivälissä. Raportoivat ensin sastrugeista ja sitten huonosta luistosta. Idän suurta lumimäärää ennakoivat aiemmin.

    Tarkkuutta loppumatkalle, sitkeydestä ei ole epäilystä =)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *