19.5.2018 / Päivä 25
41,80 km
13,25 x50min legiä
korkeus: 2059m
sää: koko päivän erinomainen, eli aurinkoa ja vähän sivu/takatuulta
sijainti: N66.10332 W041.50920

400 km & 40 km

Takana 13,5 tunnin hiihtopäivä, huhheijaa! Tulimme juuri leiriin ja aloitimme huoltotoimenpiteet eli lumen sulatusta, bensojen pullotusta, ruuan laittoa ja kehonhuoltoa. Siksi blogimme on aika tynkä..

Aamulla herätessämme totesimme ilmassa olevan loppukirin tuntua. Tarkoituksenamme jäljellä olevasta 190 kilometristä 40 km päivässä, jäimmehän eilen hieman tavoitteesta jälkeen huonon sään vuoksi. Heräsimme klo 4 ja klo 6 jälkeen olimme jo suksilla.

Sää oli mitä hienoin pitkästä aikaa! Tuntuu että viimeiset viikot on tullut hiihdettyä pääosin kovassa tuulessa, lumisateessa tai whiteoutissa, joten oli piristävää vaihtelua nähdä eteensä. Päivän mittaan viimeisetkin pilvet hävisivät taivaalta ja tuuli kääntyi myötätuuleksi ensimmäistä kertaa koko reissun aikana!

Kilometritavoitteeseen eli 40 kilometriin päästiin hieman pitkäksi venähtäneen 13 legin päätteeksi. Puolivälissä päivää tuli myös ylitettyä 400 kilometrin haamuraja! Hieno hiihtopäivä. TJ5 eli aamut alkavat käydä vähiin.

Kolmikko, eli Sanni, Frida ja Minna

Kuvassa: 400km rikki! Oujee! (kuva:Nina)

14 Kommenttia

 1. Ootta te mahottomia mimmejä…Minna ja kumppanit…jännityksellä seuraan teidän matkaanne..toivon myötäisiä tuulia matkaanne..

 2. Tulihan se vastaus, siis hyvänä hiihtopäivänä yli 40 kilsaa. Onnea loppumatkaan, älkää kuitenkaan tappako itseänne vauhdin pitoon.

 3. Mahtavaa likat!!! Alkaa matka käydä vähiin…tsemppirutistus loppukilsoille. Tasiilaqissa plussan puolella keli

 4. Kovimmat kimmot lähettää Sannille ja kumppaneille tsemppiä vikoille hiihtopäiville, vielä jaksaa jaksaa! Päivien tuntimäärät alkaa kuulostaa meidän reissuilta tutuilta, kilometrimäärissä olette hieman edistyneempiä.. Toivottavasti voi vielä maistuu! ;D

 5. Onnea 400 kilsan täyttymisestä ? ja kovasti tsemppiä ja jaksamista loppumatkaan sekä toki toivotaan, että ilmakin on suotuisa. Tänään ei tarvitse jännittää miten Suomelle käy MM- finaalissa sillä emme ole pelaamassa finaalissa… mutta kesäiset ilmat onneksi jatkuu ? Isot tsempit teille. Huikeeta lukee blogia ?

 6. Hyvä hiihtopäivä! Täällä ollaan hengessä mukana, odotettuja nämä tilanneraportit. Ennusteet näyttävät kökköä säätä tiistaille – kunpa olisivat väärässä.

  Voimia ja iloista mieltä rutistukseen :)! On toi hienoa hiihdellä Grönlannissa kaukana kaikesta.

 7. Onnea kelien suhteen ja voimia loppukiriin Ninalle ja koko muulle porukalle. Hitto tätä on ollu mielenkiintosta seurata ja jännemmäksi käy. Pitäkää huolta toisistanne ja tsemppiä.

 8. Ihan mahtavaa! Varmasti huippufiilikset kun kilometrit vähenee! Toivomme myötätuulta loppukilometreille! Huippumimmit! Hengessä mukana! Minnalle halaus! ????️?

 9. Hienoa, hienoa! Yhä edelleen innolla ja ihaillen täällä seuraan. Tsemppiä ja upeita hiihtopäiviä sinne teille! Kesäisestä Helsingistä terveiset!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *