15.5.2019 / Päivä 11
distance 0 km
total: 143 km
0 legiä
korkeus/elevation: 0 m
sää/weather: aamulla/morning cloudy 14-16 m/s, iltapäivä/afternoon cloudy 3 m/s. +12 C
sijainti/location: Reykjavik, https://my.yb.tl/hankalajatka

Noudon piti tulla 9ltä, mutta jo 7.30 alkoi kuulua Voikkaan Voiman ryhmän huutoja, että auto on tullut paikalle. Se todellakin oli paikalla, koska oli ajanut meitä edeltävässä soraharjussa jäätikköpommiin. Toisin sanoen jäätikön lähellä olevat moreeniharjanteet ovat yleensä kivikasojen näköisiä, mutta usein kivikerroksen alla on löysää savea ja auto oli juuttunut tällaiseen (katso rohkeat kuvat!). Menimme auttamaan kuskia ja saimme viimein auton irti pinteestä.

Sitten alkoi off-road ajelu pitkin kuunmaisemaa ja jäätikön sulamisvirtoja. Autonpesu islantilaisittain suoritetaan niin, että ajellaan joessa mahaa myöten eestaas kunnes se on jälleen suunnilleen puhdas. Kuunmaisemaa jatkui n. 20-30 km verran, kunnes alkoi taas näkyä kasvillisuutta ja eläimiä. Ihan kuin aavikolla, mutta täällä myös sataa. Mielenkiinnosta täytyy selvittää miksi Islannin sisäosat ovat näin laajoilta alueilta elottomat.

Vihdoin ryhmä dumpattiin hostellille muutaman mutkan kautta, ja huollon jälkeen mentiin porukalla syömään, josta jatkettiin Reykjavikin syntiseen yöhön Annukan synttäreitä juhlistamaan. Kättä lyötiin polveen, velat oli saatavia ja ennen mahdottomat retket mahdollisia! Porukka on ollut todella hyvänhenkinen ja harmittaa lähteä kotiin huolten ja murheiden pariin. Uuno Turhapuron erästä letkautusta vapaasti muokaten: ”Toisinaan sitä on pitkä valkea komea jäätikköretki, ja toisinaan sitten taas ei. Ja nyt on taas se ei”.

Retkikunta kiittää kaikkia meitä seuranneita mielenkiinnosta ja mukanaelämisestä. Erillisen epilogi-postauksen myötä, näihin kuviin ja tunnelmiin!

Pick up was supposed to happen today 9 AM, but already 7.30 Taina and Harri shouted that truck has arrived. Unfortunately it had got stuck in the mud but after some pushing we got it revealed

Then we started our drive through moon desert like views: no signs of life for 20-30 km. Strange why interiors of Iceland are so like desert even though it rains quite some here as well. Got to study why it is like that.

We were dumped to our hostel and started to take care of our gear and ourselves. After that we went to dinner and to celebrate Annukka’s birthday at sinful night of Reykjavik. New expeditions were discussed and nothing was impossible.

We wish to thank everyone that followed us for interest and staying along. With separate epilogue: see you next time!

VL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *